Nem lehet cél az elégséges – nyerd meg magadnak a legjobbakat

szerző: HVG Állásbörze
2018 január 24.

Változnak az elvárások és az igények mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalon. Ahhoz, hogy egymásra találjatok, fontos, hogy azonos nyelvet és csatornát használjatok a kommunikáció során. Mivel ez generációnként, szakterületként és szektoronként változik, nem dőlhetünk hátra egyetlen pillanatra sem!

Ott kell lennünk az innovatív kezdeményezések mellett, hogy az elsők között érhessük el célcsoportunkat. A legfontosabb dolog, amit magunkévá kell tenni: a komplex gondolkodás. Az információ tenger, a változatos fogyasztási és álláskeresési szokások miatt válasszunk komplex megoldásokat, használjunk több fórumot! Szólítsuk meg potenciális jelöltjeinket álláskeresői útvonaluk minden lépésén, az álláskeresés igényének felmerülésétől a pályázati anyag beadásáig!

Mutatjuk, hogy melyek azok a lehetőségek, amellyel hatékonyan szólíthatod meg lehetséges jelöltjeit.

  • Keltsük fel a figyelmét! Építsük munkáltatói márkánkat, szólítsunk meg olyan szakembereket, akik aktívan nem foglalkoznak az álláskereséssel, de nyitottak a karrierépítéssel, munkaerőpiaccal kapcsolatos hírekre, újdonságokra vagy váltásban gondolkodnak.

  • Mutassunk neki perspektívákat! Emeleljük ki, miben vagyunk egyediek, mások. Keressünk olyan eszközöket, amelyek révén meg tudjuk különböztetni magunkat és fel tudjuk villantani a nálunk elérhető izgalmas lehetőségeket.

  • Tegyük lehetővé az interaktív kommunikációt! Az erőteljes online jelenlét, és a megnyerő social média felületek kialakítása mellett teremtsük meg a fórumot, ahol személyesen kérdezhetnek, beszélgethetnek velünk. Ismerjük meg egymás elvárásait, igényeit.

A HVG Állásbörze egy olyan karrierrendezvény, ahol a kommunikáció nem csak az esemény két napjára, és a helyszínre korlátozódik, hanem komplex megjelenési csomagot kínál, vállalatra szabott szolgáltatásokkal.  Hazánk legjelentősebb, intézmény-független karrierrendezvényének szolgáltatásai lehetővé teszik a vállalatspecifikusabb megjelenés kialakítását.

A részvétel ugyanis nemcsak a helyszíni standot jelent, hanem egy komplex online megjelenési csomagot is! Foglaljon standot még ma, és egyeztessen kollégánkkal a vállalatra szabott megjelenésről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen