Súlyos hibák a Facebookon: ezért utasítják el a jelölteket

szerző: Jobline
2013 július 02.

Felmérést készített a CareerBuilder.com arról, hogy mik azok a leggyakrabban előforduló negatív tapasztalatok a jelöltek Facebook profilján, ami miatt elutasítják a jelentkezésüket.

Sok ígéretesnek tűnő jelölt elrontja azzal az esélyeit, hogy olyan dolgokat publikál a közösségi oldalakon, amik egy leendő munkáltatónak visszataszítónak tűnnek, és ezért inkább egy másik jelentkezőt választanak - mondták HR-esek a CareerBuilder-nek.

Milyen legyen az álláskereső Facebook profilja?

Kiderült, hogy provokatív, vagy "nem megfelelő" fotók miatt már a pályázók felét elutasították. Meglepően sokan vannak olyanok is, akik megosztják magukról, hogy túl gyakran fogyasztanak alkoholt vagy drogokat, ez a 48 százalékot teszi ki.

33 százalék már utasított el valakit azért, mert pocskondiázta a volt főnökét, 28 százalék pedig már talált olyat, akit azért nem vett fel, mert különböző diszkriminatív posztja volt a jelöltnek. 24 százalék pedig egyszerű hazugságon kapta a pályázót.

Vannak ponzitív példák is szerencsére. A HR-esek 57 százalékát már meggyőzte a jelölt szakmai imidzse, amit a közösségi médiában láttatott magáról, míg a nyilvános szakmai szakképesítés 49 százaléknak volt elég. A jó referenciák miatt pedig a HR-esek 38 százaléka vett fel valakit.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

hr  •  hiba  •  Facebook  •  közösségi oldal  •  profil
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen