Végzettségek, amikkel könnyebb elhelyezkedni

szerző: Jobline
2013 július 03.

A Telegraph olyan végzettségeket gyűjtött össze, amikkel most jóval nagyobb eséllyel tud elhelyezkedni.

Üzlet, adminisztráció

A Telegraph cikke szerint az üzleti diplomával rendelkezők 85 százaléka sikeresen szerez állást. Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy 19 800 végzett fél éven belül kapott munkát, ami egyáltalán nem rossz arány.

Építész/tervezőmérnök

Itt is nagyon jó arányokat ír a lap, a diploma kézhez kerülése utáni fél évben a végzettek 85,2 százaléka el tudott helyezkedni.

Történelem, filozófia

Nyugat-Európában és Amerikában ezek a diplomák meglepően keresettek - ahhoz képest, hogy nálunk egy egyszakos történelem, vagy filozófia diplomával viszonylag korlátozottak a lehetőségek. Bár a korábbi évek 90 százalékához képest csökkenés van, a legutóbbi mérések szerint még így is a végzettek 85,4 százalékának csak fél év kellett ahhoz, hogy belépjenek a munkaerőpiacra.

Mérnök

A tudományos, matematikai, mérnöki tudással rendelkezőket nagyon hamar felszívja a munkaerőpiac - állítólag. A számok is ezt igazolják, a mérnökök 85,4 százaléka fél éven belül kapott munkát.

Forrás: MTI / Vajda János

Nyelvszakok (irodalom, kultúra)

Bár a britekről elterjedt az a sztereotípia, hogy nem szeretnek nyelveket tanulni, illetve nem is igen használják azokat, a 2011/12-es tanévben végzettek 86 százaléka mégis ezzel a diplomával helyezkedett el, szintén fél éven belül. Tehát még ha igaz is lenne az idegen nyelvek iránti ellenszenv, megéri foglalkozni vele.

Matematika

A matematikusok iránt is óriási a kereslet, a végzettek 86,5 éven belül sikeresen találtak állást.

Biológia

Biológusként a biotechnikában és az ehhez kapcsolódó iparágakban is szép karriert lehet befutni. Az ezen a szakon végzettek 87,1 százaléka fél éven belül munkát szerzett.

Jog

Jogi végzettséggel a köz- és a magánszférában is el lehet helyezkedni. A 2011/12-es tanévben ilyen diplomát szerzők 88,6 százalékának szintén elég volt csupán 6 hónap, hogy állást kapjanak.

Egészségügy

Ez a kategória magában foglalja az orvisbiológiai tudományt vagy a neurológiát is. Ők hihetetlenül jó eredményt értek el tavaly: 91,8 százalékuknak fél éven belül lett munkája.

Állatorvos

Ők sincsenek túl sokáig munka nélkül, 91,9 százalékukat fél éven belül felszippantja a munkaerőpiac. Igaz, a Telegraph hozzáteszi, hogy csak a 85 százalékuk marad az Egyesült Királyságban, a többiek külföldre kerülnek, de még ez is nagyon jó arány.

Tanár

A 92,6 százalékuk kapott állást oktatási területen. Sőt, csak az egy százalékuk ment ki külföldre.

Orvos, fogorvos

Ők állnak az első helyen: 99,4 százalékuk, vagyis szinte mindenki fél éven belül tudott elhelyezkedni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munka  •  végzettség  •  egyetem  •  főiskola  •  felsőoktatás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen