Budapesten születnek a jövő regionális vezetői?

szerző: Jobline
2013 július 11.

A közép-kelet-európai régió legtehetségesebb egyetemistái a héten, Budapesten gyűlnek össze. 20 kiemelkedő egyetem 32 diákja Lengyelországból, Csehországból, Romániából érkezett, hogy a GE Foundation Scholar-Leaders egyetemi ösztöndíjprogram idei magyar nyerteseivel négy felejthetetlen napot töltsenek együtt, megalapozzák jövőbeli üzleti kapcsolataikat és közös erővel elősegítsék a régió, benne Magyarország fejlődését. Először találkozhatnak személyesen a világ egyik legnagyobb vállalatának, a GE-nek vezetőivel, akik személyesen, tapasztalataikat és tudásukat átadva segítik az egyetemistákat céljaik megvalósításában.

A GE az elmúlt 11 évben, a regionális GE Foundation Scholar-Leaders egyetemi ösztöndíjprogram keretében több mint 2 millió dollárt (mai árfolyamon 450 millió forintot) és 4000 önkéntes munkaórát fektetett a jövő vezetőinek képzésébe. A program célja, hogy  versenyelőnyhöz juttassa a tehetséges egyetemistákat - számuk a régióban idén meghaladja a 462-őt - és elősegítse egy regionális vezetői hálózat kiépítését, hozzájárulva ezzel a térség humánerőforrás-fejlesztéséhez.

Peter Stracar, a GE Közép- és Kelet-Európáért felelős vezérigazgatója szerint a rendszerváltozás óta, az elmúlt 20 évben a régió rengeteget fejlődött, most pedig az a kérdés, hogyan tudunk továbblépni, hogyan tudjuk fokozni az innovációt és a gazdasági növekedést a régióban, amelyhez elengedhetetlen a vezetői szemléletváltás is.

„A jövőben csak az lehet sikeres vezető, aki gyorsabb a többieknél. Aki állandó készenlétben van, ezért gyorsabban reagál a változásokra, és megvan hozzá a kellő tapasztalata és önbizalma, hogy merjen új irányokat is kipróbálni, és vállalni a felelősséget a döntéseiért” – hangsúlyozta Peter Stracar, a GE új ösztöndíjaival folytatott találkozón, a GE Power and Water üzletágának veresegyházi gyárában.

Az ösztöndíjprogram idei nyertesei a következő napokban, a budapesti nyári szeminárium keretében, különböző programokon keresztül sajátíthatják el a sikeres vezetéshez szükséges alapokat. A diákok gyakorlati készségeik - önéletrajzírás, prezentáció, állásinterjú - fejlesztése mellett, a csapatépítésben és a kreativitásuk kibontakoztatásában is életre szóló tapasztalatokat szereznek. Különböző területek szakértői, köztük a GE (General Electric) üzletágainak vezetői segítik szakmai fejlődésüket.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

vezető  •  Budapest  •  tehetség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen