Milyen a tökéletes jelölt?

szerző: Jobline
2013 július 12.

Három olyan meghatározó tulajdonságot gyűjtöttünk össze, amik a toborzók szerint az ideális jelöltek ismérvei.

Nagyon nehéz a sok, szakmailag hasonlóan felkészült pályázó közül kiválasztani azt az egyet, aki valószínűleg a legjobb munkavállaló lesz. Milyen olyan plusz tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jelöltnek, hogy a HR-es őt válassza? Erre a kérdésre kerestük a választ.

Gyorsaság, rugalmasság

Könnyen előfordulhat, hogy az állásinterjú időpontja körül kavarodás van - például a vállalati oldalról egy betegség miatt kell módosítani a találkozót. Ha nincsenek irreális változtatások, érdemes rugalmasnak lenni és gyorsan reagálni, egészen biztosan pozitívan fogják elbírálni ezt a fajta hozzáállást.

Háttér

Ha a jelölt nyilvánosan hozzáférhető többlet információkkal rendelkezik a céggel kapcsolatban, azért egészen biztosan hálásak lesznek a HR-esek. Ráadásul ez felkészültséget mutat, és azt, hogy a jelölt igazán alapos, ami feltehetőleg a későbbi munkavégzésére is jellemző lesz.

Felkészültség, másként

Mindenképp nézzen utána, kérdezze meg hasonló munkakörben dolgozó ismerőseit, milyen bérezés, juttatási csomag a reális a meghirdetett pozíciónál. Ha az erre irányuló kérdésre bizonytalanul hümmög, vagy egy irreálisan magas/alacsony határt szab meg, az biztosan nem fog jó fényt vetni önre.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

hr  •  álláskereső  •  jelölt
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen