Vigyázzon a megosztott videókkal, ezért is kirúgás járhat

szerző: Jobline
2013 július 15.

Az amerikai munkavállalók meggondolatlanul élnek az Instagram, illetve a Vine videós szolgáltatásaival - írja a jobs.aol.com.

Sokszor egy apró, ostoba hibán múlik egy-egy kirúgás. A közösségi média igazi veszélyforrás lehet, ha az alkalmazottak meggondolatlanul tesznek ki egy fotót, vagy egy bejegyzést - erről bővebben itt olvashat. Most, hogy az Instagram is elindította a Vine után a videós szolgáltatását, az álláskeresők, illetve a dolgozók újabb felületen tehetik kockára karrierjüket.

A jobs.aol.com kíváncsiságból rákeresett pár, munkával kapcsolatos kifejezésre, hogy azokat mennyire használják a dolgozók. Ilyen volt a munka, lusta, vagy a dolgozni szívás kifejezés is. A szerkesztők meglepődve tapasztalták, hogy sokan úgy használják együtt ezeket a kulcsszavakat, hogy nem csupán ők, hanem a munkahelyük is könnyen felismerhető, így egy néhány másodperces, viccesnek szánt videóért a munkahelyüket veszélyeztetik.

Szakértők szerint ez minden újonnan bevezetett fejlesztésnél így van, az emberek nem gondolnak arra, hogy a megosztott tartalmaiknak negatív következménye is lehet. Egy fiatal nő például bizalmasnak tűnő, munkahelyi dokumentumból készített egy rövid összeállítást:

Egy másik videóban pedig a Tractor Supply egyik alkalmazottja mutat be a középső ujjával amikor a cégnév felbukkan:

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!
kirúgás  •  közösségi média  •  videó  •  Vine  •  Instagram
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen