Majdnem 100 éves, és még mindig dolgozik

szerző: Jobline
2013 július 16.

Egyre inkább visszaszorul az amerikai kereskedelemben, hogy úgynevezett "üdvözlő embert" foglalkoztatnak, de az egyik áruházlánc, a Nordstrom nem hagyott még fel a gyakorlattal. A legidősebb dolgozójuk a pozícióban Ted DiNunzio, aki decemberben lesz 100 éves - írja a jobs.aol.com.

"Jó reggelt kívánok, üdvözöljük a Nordstromban" - ezt a mondatot mondja el egy kaliforniai üzletben egy 99 éves férfi minden egyes vásárló érkezésénél, immár 13 éve - írja a jobs.aol.com.

A férfi korábban is a kereskedelemben dolgozott, egy húsüzemnél, majd a '80-as években nyugdíjba vonult, amikor a felesére rákos lett. Az asszony halála után viszont úgy döntött, ismét dolgozna, ekkor találta ezt az "üdvözlő" állást, amit nagyon élvez. A munkaköre megköveteli, hogy kedvesen mosolyogjon a vásárlókra, barátságosan üdvözölje őket, mindenzt elegáns öltözetben, öltönyben és nyakkendőben.

A férfi azt mondja, hogy attól, mert idős, nem ülhet egész nap otthon a tévé előtt, hiszen nem állt meg a világ, muszáj valamit csinálnia.

Ted DiNunzio úgy fogalmazott a lapnak, hogy úgy érzi, a második karrierjével mintha egy második életet kapott volna.

Olyan munkát keres, amit élete végéig szívesen csinálna? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munka  •  munkahely  •  Amerika  •  idős
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen