Mit és hogyan viseljen a munkahelyen?

szerző: Jobline
2013 július 17.

Sokszor nem adnak a cégen belül konkrét iránymutatást, hogyan is öltözzenek fel a munkavállalók a nyári hőségben, így a dolgozóknak kell rájönniük, mi az, ami még belefér - írja a Business Insider.

"Mielőtt rövidnadrágban vagy atlétában indulna el dolgozni, inkább vegye szemügyre, kollégái, vagy a közvetlen főnökei hogyan öltözködnek. Ezen kívül érdemes átgondolnia, aznap lesz-e fontos találkozója. Ha éppen a cégvezetővel lesz megbeszélése, vagy tárgyal egy ügyféllel, nem szerencsés, ha túlságosan is elengedi magát" - ezeket tanácsolja Lynne Sarikas, a Northeastern University MBA Karrier Központjának az igazgatója a Business Insider olvasóinak.

NŐKNEK

Forrás: sears

Felsők:
Shauna Miller stylist arra figyelmeztet, hogy hatalmas különbségek vannak az ujjatlan topok és az atléták között. Munkahelyre inkább olyan ujjatlan felsőket javasol, amik gombokkal vagy fodrokkal vannak díszítve, vagy valami könnyű laza anyagból készült felsőt válasszon.

Ruhák, szoknyák:
A stylist szerint illik odafigyelni arra, hogy az irodában a szoknyák hossza még a legnagyobb melegben se érjen a térd fölé.

Cipő:
Szakértők a flip-flopot egyáltalán nem javasolják, részben mert túl hétköznapi, valamint mert csattog, amikor lép benne az ember. Sokak szerint a szandálokat is érdemes mellőzni, helyette például érdemes balerina cipőt felvenni. Utóbbiakat pedig rengeteg színnel, mintával árulják, bátran lehet kísérletezni.

FÉRFIAKNAK

Öltöny:
Sajnos vannak munkahelyek, ahol nyáron is öltönyt kell hordani. A lap azt tanácsolja a férfiaknak, válasszák ki az öltönyt valami könnyű anyagból, ami szellőzik. Érdemes világosabb színeket is megpróbálni, mint például a világosszürke vagy a khaki.

Cipő:
Ahogy a nőknek, a férfiaknak sem érdemes a lábujjukat mutogatniuk. A cikk szerint a szandál otthonra vagy a strandra való, a férfiak inkább maradjanak meg egy kényelmes félcipőnél.

munkahely  •  öltözködés  •  nyár  •  ruha  •  nyári munka  •  divat
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen