10 cég, ahol tényleg jó dolgozni

szerző: Jobline
2013 július 22.

A Glassdoor olvasói megszavazták, melyik cégeknél jut a legtöbb idő a munka mellett a magánéletre - írja a Business Insider.

A Glassdoor karrierportál idén is összeállította az a toplistát, amire azok a vállalatok kerültek, ahol a legjobban megoldották, hogy a dolgozóknak a sok munka mellett a magánéletükre is legyen idejük - számolt be a Business Insider.

Ahogy arról már írtunk, a Yahoo először került be az összeállításba, a 16. helyen végzett. Köszönhetően Marissa Mayer új intézkedéseinek, miszerint megduplázta a cégnél 16 hétre a szülési szabadságot, az újdonsült szülőknek pedig havi 500 dolláros támogatást biztosított, amit például a bevásárlásra vagy a mosodára lehet fordítani. Bevezette ezen felül a dolgozóknak járó ingyenes reggelit és ebédet, illetve a legalább 5 éve náluk dolgozó kollégák akár 8 hetes fizetés nélküli szabadságra is mehetnek már.

Megnéztük, mitől a legjobb az első 10 helyen végzett vállalat.

A Jobline a Facebookon is ott van, lájkolja!

10. Nokia

A cég lehetőséget ad a rugalmas munkaidőre és a távmunkára - ez az, amit a legtöbben kiemeltek. Volt, aki hozzátette, hogy a cég gyakran ösztönzi arra a munkavállalóit, hogy vegyenek ki szabadságot, utazzanak el és töltődjenek fel.

9. Agilent Technologies

Rugalmas időbeosztás, megfelelő juttatások, és évente kétszer bónuszt adnak a dolgozóknak.

8. FactSet

A napi 8 óra elég arra, hogy a dolgozók elvégezzék a feladataikat, és senkit nem ér hátrány amiatt, ha nem tolja ki a heti munkaidejét 60 órára. A munkaidőbe pedig az ebédidő is beletartozik.

7. Mentor Graphics

A családos dolgozóknak hatalmas segítség, hogy bevihetik a gyerekeket a munkahelyükre, ahol képzett gondozó vigyáz rájuk. Ezen kívül senki nem nézi, percre pontosan ki mennyit dolgozik, a lényeg, hogy az adott feladat készen legyen.

6. Scottrade

Minimális a munkahelyi stressz, a cég pedig abszolút családbarát és nyitott a változtatásokra, újításokra.

5. Orbitz Worldwide

Rugalmas munkaidő, a legújabb technológiák használata, kihívást jelentő feladatok, folyamatos tanulási lehetőség - így jellemezte a vállalatot az egyik dolgozó. Egy másik alkalmazott szerint ez a hely annak ideális, aki dolgozni akar és tanulni. Hozzátette, hogy okos és barátságos kollégákkal van körülvéve.

4. Mitre

Megadják a lehetőséget az előrelépésre, és rugalmas, nyitott a környezet.

3. Slalom Consulting

Olyan modell van kiépítve, ami garantálja, hogy a hétköznap estéket mindenki a családjával tölthesse el. A heti 40-45 órát nem szokták túllépni, tehát alig van túlóra.

2. National Instruments

Nyugodt környezet, heti 40 munkaóra. Rugalmas időbeosztás, és a távmunkát is támogatják.

1. SAS Institute

Rugalmas munkakörnyezet, kihívásokkal teli feladatok, ügyfélközpontú hozzállás. A legtöbb alkalmazottnak saját irodája van, és a munkahét 35 órás.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munka  •  munkahely  •  lista  •  magánélet  •  cég
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen