Ezeket ne mondja a bértárgyaláson

szerző: Jobline
2013 július 24.

Vannak fordulatok, amiket mindenképp kerüljön, ha ki akarja harcolni az önnek megfelelő fizetést - írja a Business Insider.

Arról már többször írtunk, hogyan készüljön fel a bértárgyalásra, és hogy mik azok a trükkök, amikre érdemes odafigyelnie. A Business Insider viszont most olyan fordulatokra hívja fel a figyelmet, mik azok, amikkel hátrányba kerülhet.

"Mennyi itt az átlagos fizetés?"

Ha nem tudja belőni, mennyit lehet keresni az adott pozícióban, már régen hátrányból indul. A leendő munkáltatójától pedig tilos ilyeneket megkérdezni, mert - bár vannak korrektek - ez hatalmas aduász lehet a kezükben. Ugyanis ha fogalma sincs, mennyit kérhet, könnyen átvághatják, ha pedig már a munkaszerződés aláírása után jön csak rá, hogy átvágták, már semmit nem tehet.

"Igen, ez jól hangzik"

Hacsak nem kiemelkedően és meglepően magas összeg az első ajánlat, ne bólintson rá gondolkodás nélkül. A bértárgyalásnak már a nevében is benne van, nem kötelező elfogadnia rögtön azt, amit javasolnak önnek, lehet "alkudozni". Éljen a lehetőséggel!

"... De rugalmas vagyok"

Mond egy összeget, és máris visszakozik? Ettől elveszíti a hitelét, és a rutinos munkáltató rögtön rájön, hogy az ön által javasolt számból sokat engedhet. Ha mégis bizonytalan, kérdezzen rá az egyéb juttatásokra: céges telefon, utalványok, autóhasználat, stb.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen