Magasabb fizetése lehet annak, aki nem volt népszerű a gimnáziumban

szerző: Jobline
2013 július 24.

Egy friss tanulmány szerint nem kell csalódottnak lennie annak, aki nem népszerű a középiskolában, ez ugyanis később magasabb jövedelmet jelenthet - írja a Business Insider.

Vannak, akik a későbbi életükre vetítve szinte tragédiaként élik meg, ha nem túl népszerűek a középiskolában, holott ez még egyáltalán nem jelent semmit - írja a Business Insider. Sőt, a lap egy friss tanulmányra hivatkozva azt írja, hogy átlagosan jobban keresnek azok felnőtt korukban, akik nem voltak az osztálytársaik kedvencei.

Amerikai tudósok szerint ugyanis sokkal fontosabb az, hogy valaki milyen családból jön, mint az, hogy mennyire szerették őt az iskolában. A kutatások során arra jöttek rá, hogy a családi élet, a genetika és a szülők sokkal jobban meghatározzák, mennyire lesz valaki sikeres, mint a középiskolai népszerűség.

Korábban még azt mondták, a népszerűségből egyenesen következik, ki milyen közösségi életet fog élni, vagy mennyire tud majd beilleszkedni a munkahelyén, de ezt most cáfolják a kutatók, és azt mondják, sokkal jobban befolyásolja ezeket a dolgokat az, hogy ki mit hozott otthonról.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen