Megvan, ki lesz a Sharp gyakornoka

szerző: Jobline
2013 július 24.

Egy brit egyetemista, Siobhán Andrews lett a Sharp Europe kreatív ötleteket gyűjtő pályázatának győztese. A nyertes az interaktív vágódeszka, a Chop-Syc megtervezésével érdemelte ki az első helyet. A vágódeszkába épített érintőképernyős tablettel akár az ételek elkészítése közben is kereshetünk recepteket vagy főzési tippeket az interneten.

Siobhán Andrews az ötletével egy nyári gyakorlati helyet nyert az angliai Oxfordban található Sharp Laboratories of Europe fejlesztőközpontban, ahol Európa vezető mérnökeivel dolgozhat majd együtt.

A győztes ötlet több mint 70 másik pályamunkát előzött meg a Sharp #GetItDownOnPaper elnevezésű versenyén, melyen a diákok a mindennapokban felmerülő egyszerű problémákra adhattak kreatív választ. A Chop-Syc ötletét az adta az egyetemista lánynak, hogy nehézkesnek találta főzés közben a szakácskönyvek lapozgatását, miközben a keze vizes vagy ragadós volt a főzéshez használt alapanyagoktól.

"Ez az interaktív konyhai eszköz alapvetően két funkciót köt össze. Használható hétköznapi vágódeszkaként, ugyanakkor internethozzáférést is biztosít, így könnyedén olvashatunk az egészséges ételek elkészítéséről vagy éppen az adagok elrendezéséről is főzés közben."- mondta Siobhán, aki terméktervezést tanul a Falmouth Egyetemen.

Gyakornoki lehetőségeinket nézze meg ide kattintva.

A képernyő edzett, karcálló üvegből készül, az újratölthető tartólapnak köszönhetően pedig nem kell akkumulátorhoz sem csatlakoztatni. A tervező a praktikumra is külön figyelmet fordított. A vágódeszka 2 mm-es pereme a konyhai felületek tisztántartásában segít, emellett az eszköz egyik végén a képernyő enyhén domborodik, ezzel megkönnyíti az ételek átöntését a serpenyőbe.

"Lenyűgözött minket, hogy milyen sok érdekes és egyedülálló ötlet érkezett a pályázatra, a tervek között volt minden a győztes elektronikus vágódeszkától a hulladéklerakó rendszeren át a különböző okostelefon alkalmazásokig. Azok az órák, amelyeket a győztes kiválasztásának szenteltünk, élénk eszmecserévé változtak, és számos ötletet továbbgondoltunk, már-már brainstormingba fordult át a beszélgetés. Nagyon várjuk, hogy Siobhán csatlakozzon hozzánk központunkban. Biztos vagyok benne, hogy új színt fog hozni mérnöki és tudományos munkánkba egyaránt"- mondta Ian Thompson, a Sharp Laboratories of Europe ügyvezető igazgatója.

A Sharp Laboratories kutatóközpontban a legmodernebb tudományos megoldásokon dolgoznak a szakemberek. A központ nevéhez olyan fejlesztések köthetők, mint például a mobil LCD technológia, valamint a "labor a tenyerében" eszköz, amely akár pár perc alatt képes a vérvizsgálatra. A Sharp folyamatosan keresi a befektetésre érdemes, új ötleteket, a Chop-Sycet pedig olyannyira lenyűgözőnek találta, hogy az ötletből akár valóság is lehet.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen