Mire figyeljen, hogy sikeres legyen?

szerző: Jobline
2013 július 24.

Akiknek minden nap helyet kell állniuk otthon és a munkahelyen is, sokszor nem tudnak odafigyelni a prioritásokra - írja a jobs.aol.com.

A jobs.aol.com néhány olyan tippet gyűjtött össze, amikre érdemes tudatosan odafigyelnie annak érdekében, hogy ne vesszen el a részletekben.

Túl sokat aggódik olyanokon, amiken nem kéne

A gazdasági helyzet, a főnök aktuális hóbortja, az időjárás - ezek mind-mind olyan dolgok, amik felett nincs kontrollja, ezért felesleges is görcsölnie rajtuk. Ezek helyett koncentráljon arra, amit tud is irányítani, és ezekre fókuszáljon. Ráadásul ha olyan dolgokon aggódik, vagy mérgelődik, amiken úgysem tud változtatni, rengeteg hasznos energiát pazarol el.

Majd, majd, majd

Ne halogasson olyan feladatokat, amiket meg kell csinálnia. Ne álljon hozzá úgy egy határidős munkához, hogy még bőven ráér végezni vele, mert a végén az utolsó pillanatokban kell majd kapkodnia. Haladjon inkább lassan, lépésről lépésre ahelyett, hogy össze kelljen csapnia a munkát. Amíg nem végez a feladataival, úgysem lesz nyugodt, a gondolatait mindig le fogja kötni, és nyomasztó hatású lesz a teher, hogy tudja, még valamit meg kell csinálnia. Legyen túl rajta minél előbb, utána sokkal kényelmesebben dőlhet majd hátra.

Legyen figyelmesebb

A sok, apró hiba negatívan is befolyásolhatja a szakmai hírnevét. Ha úgy érzi, kiégett, fáradt, képtelen koncentrálni, vegyen ki néhány nap szabadságot. Ha ez megtörtént, akkor tényleg szakadjon el a munkától - semmi "felesleges" agyalás, a munkahely e-mailjeit se nézegesse.

Ossza be jól az idejét

Sokan hajlamosak arra, hogy a munkaidőben hosszú perceket, vagy órákat töltenek azzal, hogy nézegetik a Facebookot, vagy többször ellenőrzik, kaptak-e e-mailt. Tűzzön ki minden nap egy célt, mit akar megcsinálni, és tartsa is magát az elhatározásához. Ha folyamatosan megszakítja a tevékenységét, sokkal nehezebben tudja befejezni a munkáját. Az e-mailek, az üzenetek, az állapotfrissítések pedig megvárják önt.

Kevesebb panaszkodás

Figyeljen oda tudatosan arra, hogy kevesebbet panaszkodjon. Lehet, hogy rosszul érzi magát valamiért, az nem megoldás, hogy lépten-nyomon nyafog. Ráadásul minél többször mondja ki, mennyi baja van, annál inkább lehangolja magát.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen