Nyelvtudás nélkül ne legyenek nagyra törő vágyai

szerző: Jobline
2013 július 25.

Nyelvtudás és kellő gyakorlat nélkül csak a legalacsonyabb pozíciójú állásokban reménykedhetnek a munkát keresők - írja a szoljon.hu.

– Az előző munkahelyem után évekig kerestem a végzettségemhez megfelelő munkát Szolnokon, sajnos hiába – beszélt a saját bőrén tapasztaltakról a szolnoki Roland. Hozzátette a szoljon.hu munkatársának, hogy "végül fel kellett adnom a nagy elvárásaimat, és két felsőfokú papírral a kezemben gyári munkára voltam kénytelen jelentkezni. Egyébként sajnos jól tudom, miért nem sikerült elhelyezkednem a végzettségemnek megfelelő szakmában: hiányzott a nyelvtudásom, emiatt nem mertem a külföldi munkavállalásba sem belevágni."

Buday Dániel, a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. szolnoki kirendeltségének vezetője úgy nyilatkozott, hogy legkönnyebben a hiányszakmával és gyakorlattal rendelkező munkát keresők tudnak elhelyezkedni a megyében. Elmondta, hogy mivel sok esetben a gyakorlat kiemelkedően fontos, így előnyt élvez a közép korosztály. "Gyakran keresünk hegesztőket, fényezőket, CNC-esztergályosokat, targoncásokat és betanított munkásokat fizikai területre. Ami a fehérgalléros munkavállalókat illeti, még mindig a műszaki felsőfokú végzettséget igénylő munkakörök fordulnak elő leggyakrabban a megyében" - mondta el a szakember.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

nyelvtudás  •  diploma  •  hiányszakma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen