Nagyon sokan bánják már egykori Facebook posztjukat

szerző: Jobline
2013 július 26.

Egy felmérés szerint minden harmadik fiatal már bánt meg Facebook posztot - írja a jobs.aol.com.

A 18-34 éves korosztály, akik aktívan jelen vannak a közösségi médiában (Facebook, Tumblr, Twitter, Instagram), a 29 százalékuk már posztolt olyat, ami miatt akár a munkahelyüket is elveszíthették volna.

"A fiatalok imádják a közösségi médián keresztül megosztani a véleményüket, gondolataikat, tapasztalataikat ismerőseikkel vagy a nagyvilággal" - fogalmazott egy sajtótájékoztatón a FindLaw.com jogásza, szerkesztője, Stephanie Ralphs. "Ennek a hátránya viszont az, hogy ezek közé könnyen kerülhet olyan is, amit a munkaadók nem néznek jó szemmel" - tette hozzá.

 


A figyelmeztetések azonban sokszor hiába történnek meg időben, rengeteg olyan dolgozóról írtunk már, akit éppen a közösségi médiában történt posztja miatt rúgtak ki. Egy elemzés szerint minden tizedik fiatal ezért már meg sem kapja a munkát.

A lap szerkesztője szerint komoly probléma, hogy a fiatalok nem gondolkoznak előre, sokszor meggondolatlanul posztolnak, és nem mérik fel azt, hogy az általuk publikált dolgokat akár idegenek is láthatják.

Éppen ezért fontos, hogy mindenki alaposan ellenőrizze az adatvédelmi beállításait, és minél kevesebb dolgot tárjon a nyilvánosság elé. A személyes adatokat is le lehet szűkíteni, érdemes minél kevesebb információt megadni, a kicsit nehezebb beazonosítás érdekében.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen