Gőzerővel keres pilótákat az Air Force

szerző: Jobline
2013 július 29.

225 ezer dolláros bónuszt ígér az Amerikai Egyesült Államok Légiereje azoknak a pilótáknak, akik vállalják, hogy 9 évig a szolgálatukban állnak - írja a jobs.aol.com.

Amikor még Tom Cruise játszott a Top Gun-ban, vadászpilótának lenni vonzó és szexi volt, ma azonban már egyre kevesebben jelentkeznek az Amerikai Egyesült Államok Légierejéhez. Akkora a hiány pilótákból, hogy évi 25 ezer dolláros bónusszal akarják magukhoz csábítani a fiatalokat. A feltétele a juttatásnak, hogy 9 évre kell hozzájuk aláírni, tehát összesen 225 ezer dollárt kapnának a pilóták a fizetésükön felül - írja a jobs.aol.com.

Elemzők szerint is a juttatás lehet a megoldás, a civil és a katonai szférában ugyanis óriási bérkülönbségek vannak, a magánszféra javára. A Los Angeles Times szerint 11 év szolgálati idő után érheti el az Air Force pilótája az évi 90 ezer dolláros bért. Ezzel szemben a civil szektorban a pilóták vagy a másodpilóták több mint 114 ezer dollárt visznek haza egy évben. A most kialakított bónuszrendszer célja az, hogy hasonló feltételekett biztosítson az Air Force is, hogy így hátha többen választanák őket.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Amerika  •  hiányszakma  •  pilóta  •  vadászpilóta  •  Air Force
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen