Mennyire tudatosak a fiatalok?

szerző: Jobline
2013 július 29.

Közel 3500 felvételiző adta be jelentkezését idén a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára. A legnagyobb magánfőiskolára Venezuelából és Szíriából is érkezett jelentkezés, a legtöbben turizmus és vendéglátás szakon tanulnak majd tovább.

A főiskola alap- és mesterképzéseire 3345 diáktól összesen 4496 jelentkezés érkezett. A legtöbben turizmus-vendéglátás szakra nyújtották be jelentkezésüket. „Az elmúlt egy-másfél évben kifejezetten megemelkedett a munakerőkereslet az idegenforgalom területén, erre a trendre a jelentkezőink is tudatosan reagálnak.” – mondta el Major Szilvia, a BKF karrier Centrumának vezetője.

A BKF-re felvételizők 60 %-a budapesti, 39 %-a összes megyénkből közel egyforma arányban adta be jelentkezési lapját,  a 35 külföldi jelentkező között pedig Vietnámból, Angolából és Örményországból is akadtak pályázók. A frissen felvettek között nagyobb arányban képviselik magukat a hölgyek: az összes képzést együttvéve 60 % a gyengébbik nem tagjai közül kerül ki. A legidősebb diák 65 éves, ő belsőépítész mesterképzésre adta be a jelentkezését.

„Működésünk kezdete óta folyamatosan nőtt a jelentkezések száma intézményünkbe, ennek köszönhetően mára a legnagyobb magánfőiskola címet tudhatjuk magunkénak. A költségtérítéses képzések között idén is bennünket jelöltek meg első helyen. Hiszünk benne, hogy ennek a rögtön alkalmazható tudást célzó oktatási felfogásunk is oka, amelynek köszönhetően a nálunk végzők 87 %-a negyed éven belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon, 43 %-uknak pedig már a gyakorlati helyén állást ajánlanak.” – tette hozzá Dr. habil. Vass László rektor.

Azoknak, akik első körben nem tudták a megfelelő számú pontot összegyűjteni a felvételhez, vagy a normál felvételi eljárásban nem jelentkeztek, a pótfelvételi eljárás során a BKF alap- és mesterképzéseire, valamint felsőoktatási szakképzéseire 2013. augusztus 12-ig tudnak még jelentkezni. Egyes szakokra pedig kifejezetten a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény lehet a belépő, nem az érettségi és tanulmányi eredmények biztosítják a bejutást. A főiskola július 31-én és augusztus 1-én nyílt napot tart Nagy Lajos király úti campusán, illetve a művészeti képzések Rózsa utcai központjában, amelyen minden további lehetőséggel kapcsolatban információt tudnak begyűjteni a leendő hallgatók Az érdeklődőknek lehetőségük van közvetlen beszélgetésekre az oktatókkal, aktív hallgatókkal, a művészeti szakokra jelentkezőknek pedig portfóliójuk bemutatására és egyéni konzultációra is lehetőségük nyílik.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

turizmus  •  BKF  •  vendéglátás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen