Itt nem lenne szabad ingyenes gyakornokokat alkalmazni

szerző: Jobline
2013 július 30.

A vállalatok közösségi oldalainak kezelésére gyakran vesznek fel gyakornokokat, fizetés nélkül. Főleg a kisebb cégek nem tudnak megfizetni egy teljes munkaidős állást, a mashable.com szerzője viszont összegyűjtötte azokat az érveket, miért is kellene mindenképp fizetni ezért a pozícióért.

A közösségi média szakmai oldalához nagyon jól kell érteni, különben egy cég sokkal többet veszíthet a jó hírnevéből, mint amennyit nyerne. Ha valaki ügyes, akkor viszont hatalmas előnyre lehet szert tenni, és ezt a képességet, tudtást viszont illik megfizetni. Másrészt pedig teljesen kezdőt ritkán szoktak felvenni egy ilyen pozícióra, mivel sok vállalat nem engedheti meg magának, hogy egy tapasztalatlan kollégának még különb mentort kijelöljön, akinek nincs is más feladata - írja a mashable.com. Ráadásul a vállalat ilyenkor közvetlenül az ügyféllel, vagy a partnerrel kommunikál, ami megjelenik a nyilvánosság előtt, azt a céggel fogják azonosítani, és ezt a felelősségteljes munkát nem lehet ráhagyni olyanra, aki nincs megfizetve.

A gyakornokoknak pedig sokszor nincsenek médiakapcsolataik, amik, ha nem is nélkülözhetetlen feltételnek minősülnek, de mindenképp hasznosak. Ezeket sem lehet egy mentor, segítség nélkül kiépíteni, amire, ahogy már írtuk, sokszor nincs pénz, erőforrás.

Aki a cég közösségi oldalát kezeli, annak illik, hogy az összes részlegre legyen rálátása - PR, marketing, HR, belső kommunikáció, stb. A cikk szerzője szerint egyszerűen nem lehet azt megtenni valakivel, aki ért is hozzá, és ennyi emberrel tartja a kapcsolatot, hogy ingyen alkalmazzák.

24/7

A Facebook és a Twitter állandóan pörög, a felhasználók pedig türelmetlenek, azt szeretik, ha minél hamarabb választ kapnak egy kérdésre. Ezért könnyen bele lehet csúszni abba, hogy ezt valaki 24/7-ben csinálja, vagyis a hét minden napján, kora reggeltől késő éjjelig figyelni kell az adott oldalt. Akit ezért az odaadásért nem javadalmaznak kellőképpen, annak előbb-utóbb a munkája minőségével lesznek problémák, vagy valaki "elhappolja" majd. És akit ingyen dolgoztatnak, annak nem nehéz egy jobb ajánlatot tenni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

pályakezdő  •  gyakornok  •  Twitter  •  közösségi média  •  Facebook  •  ingyenes
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen