Rendhagyó első napok a legmenőbb tech cégeknél

szerző: Jobline
2013 július 30.

Egészen meglepő dolgokat találnak ki időnként a legnagyobb tech cégek, mint például a Yahoo, a Twitter, vagy a Facebook, hogy az új munkatársuk első napja igazán jó legyen - írja a Business Insider.

A legmenőbb tech cégeknél egészen meghökkentő, vagy éppen vicces hagyományok alakultak ki az évek során, amikkel az új alkalmazottak beilleszkedését segítik. Ezeket gyűjtötte össze a Business Insider.

Mark Zuckerberg erdőben sétálgat

Mark Zuckerberg egy kisebb túra során szeret elbeszélgetni a leendő dolgozóval. Ilyen a Facebook-vezér megismerteti a jelölttel a saját szemléletmódját, majd felajánlja az illetőnek, hogy akkor kezdhet, amikor csak akar.

Ajándékcsomag

A LinkedIn egyfajta csomagot állít össze az új munkatársainak. A táskában van egy LinkedIn-címkés üveges víz, egy notebook, illetve a cégvezér Reid Hoffman: The Startup of You című könyve. Az új kollégákat ezen felül az első munkanapjukon egy üdvözlőkártya is várja az íróasztalukon.

Az ajándéktáskákat egyébként egyénlieg válogatják össze, így sosem tudni, még a fentieken felül milyen meglepetéseket rejteget.

Nyomj egy lájkot a Jobline Facebook-oldalára!

Színes sapik

A Google-nél egészen furcsa hagyomány alakult ki: az újak egy színes baseball sapkát kapnak, amit mindenképp viselniük kell, az első péntekig. A sapkára a Noogle szó van írva, vagyis noob mint kezdő, illetve a Google nevének kombinációja.

iMac és póló

Az Apple-nél iMac-et kapnak az újoncok, legalábbis Adam Lashinsky: Az Apple kulisszatitkai című könyvből ez derül ki (Az Apple kulisszatitkait itt tudja megrendelni). A dolgozók ezen felül egy pólót is kapnak, azzal az évszámmal, amikor csatlakoztak a céghez.

Évfordulóra cukorka

A Microsoft szeret ünnepelni: amikor "évforduló" van, akkor kapnak a dolgozók színes cukorkákat, leginkább M&Ms-et.

Póló, bor a Twitternél

A Twitter az újoncokat egy pólóval és egy üveg borral lepi meg. Néhány kiválasztott pedig időnként együtt reggelizhet e vezérigazgatóval.

Ahol az utazást is támogatják

"Ha nálunk dolgozol, akkor bizonyosan utazás folyik az ereidben. Az Airbnb ezt megérti, éppen ezért kap minden alkalmazottunk évente 2000 dollárt, hogy elutazzanak a világon bárhová, ahová csak szeretnének. Mindez a hasznunkra válik." - hirdeti oldalán az Airbnb.

Annyi tárhely, amennyit csak akarsz

A Dropbox mi mást is ajánlhatna fel a dolgozóinak, mint annyi ingyenes tárhelyet, amennyit csak szeretnének? Figyelembe véve, hogy 100 GB tárhely havonta 10 dollárba kerül, ez elég jó ajánlat.

Grillezés az első napon

Az About.me-nél az első nap elég lazán telik: az újoncok az első nap elutazhatnak a cég központjába, San Francisco-ba, ahol sült kolbászt esznek és söröznek.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  Facebook  •  Apple
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen