Így használja ki jól a gyakornoki munkát

szerző: Jobline
2013 augusztus 09.

Nagy lelkesedéssel kezdett bele a gyakornoki munkába, de úgy érzi, nem kap tényleges tudást?

Nem lehet minden egyes gyakornoki munka teljesen ideális, de a money.usnews.com által összegyűjtött tippek segítségével talán könnyebben elviseli majd a mindennapokat, esetleg még az előnyére is tudja fordítani a helyzetet.

Határozza meg a helyét a szervezetben

Lelkes, bevetné magát mindenbe, de visszatartják? Sokan úgy érzik, felesleges munkákat végeztetnek velük, de felejtse, ön még csak éppen a betanulási fázisban van. Ne eméssze magát amiatt, hogy még az elején nem veszik komolyan, esetleg megkérdőjelezik az ötleteit. Legyen kitartó, nem szabad elkeseredni. Ahogy ön is jobban belelát a szervezet működésébe, és megismeri a kollégáit, úgy fogják majd önt is egyre komolyabban venni.

A javára fog válni

Az önéletrajzában egészen biztosan jól fog mutatni, ha van szakmai tapasztalata. Ezen felül, amire talán nem is gondolt: még élesben, de sokszor komolyabb tét nélkül kipróbálhatja, tényleg egy ilyen munkával akarja-e tölteni a mindennapjait éveken át. Lehet éppen meg fogja utálni az adott szakmát, de elképzelhető, helyette megismer egy olyat, amiről talán nem is gondolta, hogy ügyes benne, és szeretné is csinálni.

És a legfontosabb...

Mindent figyeljen meg! Még ha nem is mondanak el mindent pontról pontra, ön legyen képben, ha kell, kérdezzen bátran, nincs mit szégyellnie. Ezen felül ismerkedjen, építsen kapcsolatokat. Legyen nyitott, lelkes a munkatársakkal szemben. Ki tudja, mit hoz az élet, lehet, egyszer pont valamelyikük segítségére lesz szüksége, esetleg ők tudják majd önt ajánlani egy munkáltatónak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

pályakezdő  •  munkahely  •  gyakornok
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen