Mit kapnak a dolgozók a munkahelyen?

szerző: Jobline
2013 augusztus 12.

A szlovákiai alkalmazottak mintegy kétharmadának biztosít állásadó vállalatuk valamiféle kedvezményt a fizetése mellé. Ez a leggyakrabban ingyen ásványvizet vagy kávét jelent - írja a bumm.sk.

Egy friss felmérés szerint az alkalmazottak csaknem ötöde tarthat igényt kávéra, teára vagy ásványvízre a munkahelyén. Ötből egy alkalmazott a továbbképzés lehetőségével is élhet, és abban az időben dolgozhat, amelyet megválaszt magának. A megkérdezettek 31 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkahelye a fizetésen felül semmit sem biztosít a számára - írja a bumm.sk.

A portál kutatásvezetője, Miroslav Dravecký elmondása szerint az ásványvizes kedvezmény a leggyakrabban az információs technológiák és telekommunikáció terén ügyködő alkalmazottakra vonatkozik. A leggazdagabban a telekommunikációs valamint a bankszektor alkalmazottait díjazzák a cégek, a szociális munkások, a fafeldolgozók és a textilipari alkalmazottak csaknem fele azonban semmilyen soron kívüli juttatást nem kap.

A kereten felüli szabadságok megítélése az állami szektorra, a rugalma munkaidő a technikusokra jellemző, míg a hotelek és panziók alkalmazottai gyakran kapnak ingyen szállást is a cégüktől.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  dolgozó  •  kávé  •  víz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen