Vége a szakmai gyakorlatának? Így jöjjön el

szerző: Jobline
2013 augusztus 12.

Lassan véget ér a kötelező szakmai gyakorlata és megy vissza főiskolára, egyetemre? Ne hagyja ott szó nélkül volt kollégáit - tanácsolja a US News.

A US News olyan ötleteket gyűjtött össze, amik a szakmai gyakorlat végeztével hasznosak lehetnek a fiataloknak, ha azt akarják, hogy hosszabb távon is előnyük legyen az adott munkahelyen eltöltött néhány hétből.

Nyugodtan használhatja a LinkedIn-t szakmai kapcsolatépítésre. Ha még nem regisztrált, tegye meg, töltse ki a profilját, és keresse meg azokat a volt kollégákat, akikkel együtt dolgozott. Sőt, akár meg is kérheti őket, hogy mondjanak önről véleményt. A Facebookkal viszont óvatosan. Az maradjon meg a barátaival való kapcsolattartásra, ne keverje a személyes és az üzleti online jelenlétét.

Mindenképp frissítse az önéletrajzát, amíg még az emlékei sem kopottak. Írja bele, hol volt gyakorlaton, milyen munkát végzett.

És végül, egy nagyon emberi tanács a US News szerzőjétől: mondjon köszönetet és köszönjön el! Ha foglalkoztak önnel és tanították, mindenképp megérdemlik, hogy hálával váljon el a volt munkatársaktól, és ne tűnjön el szó nélkül. Így ők is jobb szívvel emlékeznek önre, és ha bármikor szüksége lenne segítségre, nyugodtan megkeresheti őket.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

pályakezdő  •  gyakornok  •  gyakorlat  •  nyár  •  felsőoktatás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen