4 érv az álláskeresés mellett

szerző: Jobline
2013 augusztus 13.

Nem érzi magát rosszul a munkahelyén, de eszébe szokott jutni, hogy váltani kellene? A Business Insider összegyűjtött 4 érvet az álláskeresés mellett.

Leginkább a fiatalok azok, akik, ha már nem látnak elég kihívást a munkájukban, akkor felmondanak és keresnek mást - írja a Business Insider. Ugyanakkor ők is elbizonytalanodnak, megéri-e váltani, vagy éppen meddig érdemes még várni az aktuális munkahelyen a változásra. A lap 4 szempontot gyűjtött össze, mikor érdemes elkezdeni az álláskeresést.

Emberek, munka, pénz

Bár a pénz nem minden, de nagyban segít abban, hogy valóban azt csinálhassa az ember, amit szeretne. Ha jól érzi magát a környezetében, és szereti a munkáját is, de alulfizetik, nyugodtan nézzen szét, milyen lehetőségeket talál. Ugyanakkor azt se hagyja figyelmen kívül, hogy vannak olyan szempontok, amiket nem lehet pénzben mérni: barátság, régió, képzési lehetőségek. Önnek mi a legfontosabb ezek közül?

Szabjon meg egy határidőt

Sokkal könnyebb rászánnia magát a váltásra, ha nagyon sok minden rosszul működik a munkahelyén. De ha van egy fontos pont, ami jól megy, akkor nehezebb elszakadni. Nagyon jóban van a munkatársaival? Meglepően jól keres? Ha viszont minden más rossz, az akár kiégéshez is vezethet. Ha úgy érzi, van remény arra, hogy változás állhat be, adjon a dolognak egy határidőt, például három hónapot. Ha ennyi idő alatt semmi sem történik, akkor merjen lépni.

Tanuljon belőle

Ha csak kíváncsiságból nézelődik, mi a helyzet a munkaerőpiacon, az még nem fáj senkinek. Még tanulhat is belőle, ha látja, az ön által preferált pozíciókhoz milyen készségeket várnak el. Így még időben felkészülhet egy esetleges változtatásra azzal, ha aktualizálja, vagy bővíti tudását.

Belefuthat egy jó lehetőségbe

Még ha el is küldi az önéletrajzát pár helyre, azzal senkinek sem árt, a főnökének sem kell tudnia róla. A legrosszabb lehetőség az, hogy marad a mostani helyén, de ki tudja, nem fut-e bele álmai állásába. Még az is meglehet, hogy egy óriási lehetőséget ajánlanak fel önnek.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munka  •  munkahely  •  álláskereső
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen