Nem elég a diploma? Így adja el magát

szerző: Jobline
2013 augusztus 13.

Egy év eleji kutatás szerint a diplomások közel fele olyan munkát végez, amihez nincs szükség felsőfokú végzettségre - írja a Huffington Post. A Deloitte felmérése alapján az önkéntes munkával az álláskeresők sokkal vonzóbbá tehetik magukat a munkaerőpiacon.

Az amerikai 20-24 évesek között 12,6 százalékos a munkanélküliség, és a diplomával rendelkezők között sem megnyugtatók a foglalkoztatottsági számok. A Huffington Post a Deloitte kutatására hivatkozva azt írja, hogy a képzettség és az önkéntesség teheti a diplomás álláskeresőket vonzóvá a HR-esek számára. Legalábbis a HR-esek 81 százaléka szerint, ha valaki végzett már önkéntes munkát, azt sokkal szívesebben alkalmazzák. A felsőoktatásban részt vevőknek viszont csak a 46 százaléka érezte úgy, hogy az önkéntesség pozitív hatással lehet a későbbi elhelyezkedési esélyeikre.

A lap írása szerint az önkéntes munkavégzés során is tovább fejlődnek a szakmai készségek, emellett a kapcsolatépítést és a vezetői tulajdonságok kialakulását is elősegítheti, így ők jóval versenyképesebbek lehetnek a munkaerőpiacon.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen