Megéri szakirányú képzésen részt venni

szerző: Jobline
2013 augusztus 22.

Nem csak mesterképzésen, illetve doktoranduszként mélyíthető el a korábban megszerzett szakmai és elméleti tudás. Az alap- és a mesterfokozat, illetve a főiskolai vagy egyetemi szintű végzettség megszerzését követően további szakirányú szakképzettség szerezhető - írja a Metropol.

A bolognai képzési rendszerre történő átállás, illetve a gazdasági válság csökkentette az érdeklődést a továbbképzések iránt. Az új képzési szerkezetre történő átállás pedig elbizonytalanította az érdeklődőket: válasszák az úgynevezett mesterképzést vagy inkább a szakirányú továbbképzést?

Kővári István, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGF KVIK) adjunktusa, dékáni kabinetvezető azoknak ajánlja a szakirányú továbbképzéseket, akik már rendelkeznek egy diplomával, és szeretnék tudásukat felfrissíteni, vagy egy újabb részterülettel bővíteni, hogy a munkaerőpiacon versenyképesebbek legyenek - írja a Metropol.

A BGF Vendéglátóipari és Idegenforgalmi kara ezért is frissíti időről időre a képzési kínálatot, hogy igazodjon az aktuális munkaerőpiaci trendekhez.

Így került a kínálatba a „kereskedelmi logisztika és ellátásilánc-menedzsment”, amely azt az igényt tükrözi, hogy egyre nagyobb a logisztikában járatos szakemberek iránti igény, mert a logisztika stratégiai jelentőségűvé vált a termelő, kereskedő és szolgáltató vállalatoknál.

Másodszor hirdetik meg az egy adott térség turisztikai értékeinek kiaknázását elősegítő „turisztikai desztinációs menedzsment” szakirányú továbbképzést, amelynek során a hallgatók éppúgy tanulnak településszociológiát, település- és térségmarketinget, mint konfliktuskezelést vagy pályázatírást és projektmenedzsmentet.

A képzések gyakorlatorientáltak. Ez viszont nem több hónapos, vállalatnál történő szakmai gyakorlatot jelent, hiszen a résztvevők munka mellett végzik a képzést. Sokkal inkább jelenti a kiadott feladatokon,  esettanulmányok elemzésén, szakmai látogatásokon, terepgyakorlatokon  keresztül történő gyakorlati készségek elsajátítását,  tapasztalatot, jártasságot.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

képzés  •  munka  •  felsőoktatás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen