Meglepő eredmények: a fiataloknak csak a negyede érett meg a felsőoktatáshoz

szerző: Jobline
2013 augusztus 23.

Hatalmas a szakadék az amerikai fiatalok felkészültsége között. Egy friss kutatás szerint csupán minden negyedik érettségizettnek van helye a felsőoktatásban - írja a Business Insider.

Egy friss amerikai teszt* szerint a fiatalok jelentős többségének nincs meg a megfelelő tudása ahhoz, hogy főiskolai szinten hallgasson biológiát, algebrát, vagy társadalomtudományokat - írja a Business Insider. Az évenkénti felmérés most arra mutatott rá, hogy óriási űr tátong egyes fiatalok tudása között, amik a későbbiekben, a munkaerőpiacon is hátrányt fognak jelenteni, így a 2013-ban a felsőoktatásba bekerülő fiataloknak "borzalmasak a kilátásaik".

A középiskolai végzettséggel rendelkezők 31 százalékának nem megfelelőek a képességeik ahhoz, hogy fősikolai, egyetemi szinten hallgassanak angolt, tudományokat, matematikát, de még az olvasási készségeikkel is vannak problémáik. A felmérésben részt vevők 69 százalékának az előbbi négy területből legalább eggyel volt problémája, és csupán a negyedük volt az, akiknél minden megfelelő szinten volt.

*Az amerikai iskolarendszer 12 osztályos, melynek utolsó négy éve a középiskola. A középiskola utolsó évében az amerikai hallgatók akik folytatni szeretnék tanulmányaikat, SAT (Scholastic Assesment Test) vagy ACT (American College Test) tesztet kell tenniük, melynek eredménye határozza meg melyik egyetemre kerül be a tanuló. Cikkünkben az ACT teszt eredményeiről számoltunk be.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen