Michael Bloomberg - mi lehet a siker titka?

szerző: Jobline
2013 augusztus 26.

Michael Bloomberget, New York polgármesterét, sikeres üzletembert, a Bloomberg L.P. alapítóját kérdezték egy rádióműsorban a siker titkáról.

Nemrég egy rádióműsorban kérdzeték New York polgármesterét, Michael Bloomberget a személyes sikeréről. A Wikipédia szerint Bloomberg Johns Hopkins Egyetemen mérnökként végzett, a Harvard Universityre ment megszerezni az MBA fokozatot. 1966-ban, tanulmányai befejezése után, a Salamon Brothersnél (ma Salamon Smith Barney) helyezkedett el, ahol 6 év múlva már tulajdonossá vált. Miután 1981-ben felvásárolták a Salamon Brothers-t, 10 millió $-os végkielégítéssel elbocsátották. Az interjú alapján a Business Insider gyűjtötte össze, mik Blooomberg sikertippjei.

 

Michael Bloomberg, New York polgármestere
Michael Bloomberg, New York polgármestere

Ezek közül az egyik legfontosabb az élethosszig tartó tanulás. Szerinte azzal, hogy valaki lediplomázik, még nem dőlhet hátra, a legsikeresebb emberek ugyanis sohasem állnak le. "Még nem találkoztam olyan Nobel-díjassal, aki arról panaszkodott volna, hogy mennyire borzalmas tanulni, és lett volna olyan nap, ami kimaradt volna" - mondta Bloomberg.

Légy nagylelkű és visszakapod

A siker nem csupán a munkáról szól, hanem az egyén viselkedéséről - magyarázta Bloomberg. New York olyan emberek segítségével épült fel, akik egymásnak segítettek, nagylelkűek voltak, és ezt mindenki vissza is kapta - tette hozzá.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

siker  •  New York  •  Michael Bloomberg  •  polgármester
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen