Ettől lehetnek sikeresek a nők

szerző: Jobline
2013 augusztus 27.

A női felsővezetők aránya 30 százalék alatt van a világban, jelenleg csaknem 20 nő tölt be miniszterelnöki, államfői pozíciót a Föld országaiban. Bár az ő karrierjük nehezen másolható, karriert építeni nőként igenis megvalósítható, ha néhány fontos dologra odafigyel.

1. Legyen egy mentor

Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, hogy legyen valaki külső szemként látja a karrierjét és a korának, tapasztalatainak segítségével tanácsokat tud adni önnek. Mindegy, hogy nő vagy férfi, fontos a tapasztalat. A mentor egyszerre tanácsadó, társ, bizalmas és kegyetlenül őszinte. Csak az lehet jó mentor, akinek az ítéleteiben feltétlenül bízik és akinek a tanácsait feltétel nélkül elfogadja. Mindennek a bizalom az alapja. A mentornak és tanítványának együtt kell szinte lélegezni, ha ez az összhang nincs meg, a kapcsolat nem működhet. Egy mentori tanácsot meg lehet persze kérdőjelezni, de ha vita nélkül utasítja el, vagy önnel, vagy a mentorral biztosan baj van - írja a themostwanted.blog.hu.

2. Építse ki a bizalmat maga körül

A bizalom a sikerhez vezető út egyik legfontosabb építőköve. A bizalom, olyan mint az izom, munka eredménye, de folyamatosan dolgoznia kell, hogy erős és bármikor érezhető legyen. Ha már megélte, tudhatja, mi mindenben támogathat az a tény, hogy önnel szemben bizalommal vannak, bíznak önben.

3. Képességeinek a folyamatos felülvizsgálata

Ha elvállalja, ha elér egy vezetői pozíciót, tudnia kell, hogy az abban a pillanatban rendelkezésére álló képességek, tudások, ismeretek, nem lehetnek elegendőek ahhoz, hogy sokáig megőrizhesse a székét, hogy fejlődni tudjon, hogy előre lépjen. Soha nem dőlhet hátra, mindig tudnia kell, hogy hol vannak a gyenge pontjai, hogy hol és min kell fejlesztenie.

4. Tanulja meg kezelni érzelmeit

Megítélésére mindig hatással lesz, hogy miként látják mások, ahogyan különböző helyzetekre reagál. Az első lépés, hogy meg tudja nevezni és képes legyen elemezni a különböző érzelmi helyzeteket. Ha már írányítani is képes lesz, az a következő lépés.

Ha már vezető, senkit nem érdekel, hogyan lett azzá, legyen annyira jó, mint a csapat. A sikere igazi titka, hogy kiket vett maga köré és miként tud velük együtt dolgozni.


Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!
vezető  •   •  siker
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen