Ezért mondanak fel a kevésbé hatékony dolgozóknak

szerző: Jobline
2013 augusztus 30.

A termelékenység érezhetően emelkedik recessziók és gazdasági válságok alatt, amire két logikus magyarázat adható: minden dolgozó érzi a szorult helyzetet, és keményebben hajt, avagy a vállalatok szelektálnak és kirúgják a kevésbé hatékony dolgozókat - írja a Pénzügyi Szemle blog.

Recessziók idején kimutathatóan javul a vállalati szektor hatékonysága, vagyis a cégek termelékenyebbé válnak. Ezekben a helyzetekben jellemzően kevesebb dolgozóval érnek el hasonló teljesítményt, mint a válság előtti években, hogy aztán a viharfellegek elmúltával a kibontakozó fellendülésnek már hatékonyabban vághassanak neki.

Három amerikai közgazdász, Edward P. Lazear, Kathryn L. Shaw és Christopher Stanton, a Stanford University és a University of Utah kutatói a 2007-09-es időszakra vonatkozóan megvizsgáltak egy több tízezer főt foglalkoztató nagy amerikai vállalatot, és arra jutottak, hogy a termelékenység növekedésének alapvetően két forrása van.

Az első - amely az átlagosan 5,4 százalékos hatékonyságjavulás több mint 85 százalékáért felelős - szerint a vizsgált időszakban a munkavállalók jelentős többsége keményebben dolgozott, függetlenül az iskolai végzettségtől vagy a beosztástól. Ennek oka kettős: egyrészt az általános létszámleépítés nyomán a felszabaduló feladatokat kénytelenek voltak ellátni, másrészt az elbocsátásokat látva minden munkavállaló többet igyekezett teljesíteni.

A termelékenység-növekedés másik – egyben gyengébbik - oka a munkaerő szelekciója, vagyis az a folyamat, melynek során a vállalat a gyengébb hatékonyságú munkavállalóit bocsátja el, ami automatikusan javítja a „megmaradó” erőforrások átlagos termelékenységét.

A teljes bejegyzést olvassa el a Pénzügyi Szemle blogon.

Felmondtak önnek és munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen