Végül rosszul járnak a legjobban fizetett vezérigazgatók

szerző: Jobline
2013 augusztus 30.

Egy friss tanulmány szerint a legjobban fizetett vezérigazgatók 40 százalékát 20 éven belül kirúgják Amerikában, illetve súlyos pénzbüntetést kapnak különböző csalások miatt - írja a jobs.aol.com.

A jelentés szerint ma körülbelül 354-szer keresnek többet a legjobban fizetett vezérigazgatók, mint az átlagos dolgozóik. Ez hatalmas különbség, főleg ahhoz képest, hogy ez az arány 1993-ban még csak 195 volt - írja a jobs.aol.com. A legjobban fizető cégeknek viszont nem feltétlenül hozza a legjobb teljesítményét az elnök-vezérigazgatója.

A lap Enron's Kenneth Lay példáját hozza fel, aki sokáig a TOP 25 legjobban fizetett vezérigazgató között volt, miután 2001-ben a cége számviteli csalás miatt összeomlott. 2006-ban végül bűnösnek mondták ki csalás és összeesküvés vádjával.

Azóta egyre erősödnek azok a mozgalmak Amerikában, amik arra törekednek, hogy csökkentsék a brutális különbséget a vezérigazgatók és a beosztottak között, hozzátéve, hogy ma sokkal rosszabbul élnek az amerikai háztartások, mint a recesszió előtt.

Az egyébként elő van írva, hogy a pénzügyi vállalkozásoknak rendszeresen nyilvánosságra kell hoznia, mekkora az arány a vezérigazgató és a dolgozók éves fizetése között.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen