Google: ahol nem mindegy, miket nassolnak

szerző: Jobline
2013 szeptember 02.

Az evés összehozza az embereket - ezen az elven a közös konyhák nagyon fontos szerepet játszanak a Google dolgozóinak az életében. De a vezetőség arra is kezd odafigyelni, mit esznek a beosztottak - írja a Washington Post.

A Google-nél nem lehetnek a konyhák a dolgozóktól 200 láb, vagyis körülbelül 60 méternél távolabb. Ehhez állítólag a társalapító, Sergey Brin ragaszkodott - írja a Washington Post. Az alapkiindulás az, hogy az evés összehozza az embereket, és étkezés közben sok olyan ember összefuthat a konyhában, akik egyébként teljesen más részlegeken dolgoznak. A cégnél viszont az is nagyon fontos, hogy mit fogyasztanak a dolgozók.

Az alkalmazottak a cégnél ingyen juthatnak hozzá a finomságokhoz, üdítőkhöz, rágcsákhoz is. Régen különösen az M&M's cukorkák voltak népszerűek, a Google azonban rájött, nem feltétlenül jó, ha egészségtelen édességekkel "tömik" az alkalmazottakat. Ezért hosszas előkészületek után stratégiát váltottak: zárható tárolókba tették az édességeket, míg az átlátszó és könnyen hozzáférhető edényekbe gyümölcsöket és egyéb, jóval egészségesebb rágcsákat tettek, ennek eredményeképp az irodában jelentősen visszaszorult az édességfogyasztás.

Hasonló "kísérletet" végeztek az üdítőkkel is. A vizeket szemmagasságban helyezték el, míg a cukros üdítőket hátra tették, hogy ne legyen szem előtt. A vízfogyasztás néhány hét alatt 47 százalékkal nőtt, a cukros üdítőkből pedig 7 százalékkal kevesebb fogyott.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  iroda  •  Google  •  egészség  •  konyha
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen