Így legyen boldogabb a munkahelyén

szerző: Jobline
2013 szeptember 10.

Mivel a napunk egy jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, nem mindegy, hogy érezzük ott magunkat. Íme néhány tipp, amit ön is megtehet azért, hogy boldogabb legyen.

Ahhoz, hogy jól érezze magát a munkahelyén, látszólag két dolog kell: jó munkatársak, és hogy élvezze azt, amit csinál. Ám itt van néhány olyan apró, kevésbé nyilvánvaló trükk, amit bárki megtehet azért, hogy még jobban teljen el a munkaidő.

Ne bosszankodjon magában

Felhúzta magát az egyik kollégáján? Elege van belőle, hogy sokadszorra késő este ír e-mailt a főnökével? Próbálja meg megoldani ezeket a konfliktusokat és ne rágódjon magában. Lehet, hogy kiderül, a főnöke például nem vár azonnali választ, csak éppen akkor jut az eszébe valami, és fél, hogy másnapra elfelejtené.

Forrás: hvg.hu

Ne feltételezzen rosszat mindenkiről

Lehet önnel is előfordult már olyan, hogy egy sürgősnek szánt levélre nem kapott azonnali választ. Ne gondolja, hogy semmibe nézik, vagy rosszindulatból nem reagálnak. Meglehet, hogy az e-mailjét a spam mappába tette a levelezőrendszer, vagy éppen a másik egész nap meetingeken volt. Nagyon fontos a kommunikáció, ha ehhez hasonló dolgokon emészti magát.

Maradjon ki a konfliktusokból

Nagyon jó, ha olyanok a kollégái, akikkel sokat tud beszélgetni, de van egy határ. Ha az egyik például folyamatosan önt terheli a problémáival, folyamatosan panaszkodik a főnökre, az önnek is csak fárasztó lehet. Ráadásul előbb-utóbb elkerülhetetlen egy olyan helyzet, amikor állást kell foglalnia egy olyan ügyben, amiben ön nem is érintett, és esetleg még nem is komoly. Figyeljen oda arra, hogy ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe.

Éljen a lehetőségeivel

A cafeterián felül vannak egyéb juttatások? Nézzen utána! Meglepődne, mennyi cégnek vannak különböző kapcsolatai olyan helyekkel, ahol kedvezményekhez juthat. Ez lehet egy konditerem vagy akár egy szórakozóhely. Érdeklődjön, milyen lehetőségei vannak, és használja ki ezeket!

"Köszönöm"

Ha valaki segített önnek, ne felejtse el megköszönni. Az ilyen és ehhez hasonló apró visszajelzések, elismerések, pozitív szavak mindenkinek jól esnek és erősíti is a kapcsolatokat. Önnek is jó érzés lesz kimondania, és az is örülni fog neki, akinek mondja.

Mi a fontos?

Tisztázza magában, mi a legfontosabb az ön számára, mi az, amit hajlandó feladni, és mi az, amit nem. A munkahelye túl messze van a lakhelyétől és sokat kell ingáznia? De ha jó a főnöke, jót tesz a karrierjének a munkahely, és ezek fontosabbak, vágjon bele! De ha több szabadidőt szeretne, amit az ingázással megspórolhat, akkor be kell érnie egy másikkal. A lehetőségek és a fizetés nincsenek összhangban? Döntsön amellett, ami önnek tényleg számít.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  iroda  •  boldogság
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen