Jobb esélyekkel indulnak a szép álláskeresők?

szerző: Jobline
2013 szeptember 10.

Több tanulmány foglalkozott már azzal, hogy a szép emberek általában sikeresek is. Egy friss kutatás most arról ír, hogy aki jól néz ki, az az álláskeresés során is szerencsésebb - írja a Business Insider.

Olasz kutatók több mint 10 000 teljesen egyforma önéletrajzot készítettek el, amikben egyedül a mellékelt fotók között volt különbség, hogy teszteljék, hogyan viszonyulnak a munkaadók a külsőkhöz, az etnikai, szépségbeli eltérésekhez. Ebből azt állapították meg, hogy a vonzó kinézetű nők 54, míg a vonzó férfiak 47 százalékát hívták be állásinterjúra - írja a Business Insider. A kevésbé szépek érték el a legrosszabb eredményeket: a nőknek 7, a férfiaknak 26 százalékos visszahívásai mutatóik voltak.

A nem olasz származásúak kicsivel jobban teljesítettek, itt a férfiaknak a 13, míg a nőknek 12 százalékát hívták be személyes találkozóra.

A kutatók a regionális eltéréseket is mérték, itt azonban jelentős eltéréseket nem tapasztaltak.

Nemrég egyébként Argentínában is készült egy hasonló felmérés, ott is hasonló eredmények születtek. Abban a kutatásban a vonzó, szép álláskeresőknek 36 százalékkal voltak jobbak az esélyeik.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

állásinterjú  •  CV  •  önéletrajz  •  álláskereső  •  szép
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen