Menő munkáját hagyta ott egy jó ötletért

szerző: Jobline
2013 szeptember 11.

A NASA egyik gépészmérnöke azért hagyta ott 9 év után a munkáját, hogy saját vállalkozását építse ki, most Halloween-jelmezeket tervez.

A Wired magazin mutatta be a NASA egyik volt mérnökének nem mindennapi történetét. Mark Rober kilenc évig dolgozott az űrkutatási hivatalnál, amikor 2011-ben egy zseniális ötlete támadt, amivel a bulvársajtó is kiemelten foglalkozott. Két iPadet erősített magára, és egy alkalmazás és a két kijelző segítségével olyan képet hozott létre, mintha egy lyukon keresztül át lehetne látni a testén. Az összképről egy kisfilm is készült, ami meghódította a Youtube-ot, igen rövid idő alatt mintegy másfél millióan nézték meg a feltöltött anyagot. (Gépészmérnök állásajánlatainkat itt találja)

A hirtelen jött népszerűség adott erőt, hogy a férfi továbbgondolja az ötletet. A barátaival összehoztak egy olyan ingyenes alkalmazást, ami különféle effekteket jelenített meg, majd egy weboldalon keresztül olyan pólókat árultak, amik mögé kellett rögzíteni a mobilt, így különleges Halloween-jelmezek jöttek létre. Tavaly októberben kezdték meg ezek árusítását, az egyetlen reklámcsatornaként pedig a Youtube-ot használták, és így is három hét alatt mintegy 250 ezer dolláros bevételt generáltak. A mérnök a sikerein felbuzdulva végül felmondott a NASA-nál, cégét eladta egy nagyobb brit vállalkozásnak, de az alkalmazások és a ruhák összekombinálásából kialakított szabadalmait megtartotta.

 

 

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

mérnök  •  kreatív  •  ötlet  •  NASA
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen