A legidegesítőbb irodai szokások

szerző: Jobline
2013 szeptember 12.

Sokan szinte több időt töltenek a munkahelyükön a kollégákkal, mint otthon a családjukkal. Ha jól kijövünk velük, ezzel nincs is gond, de előfordul, hogy olyannal kell együtt dolgozni, aki a másik idegeire megy.

Sokszor észre sem vesszük, mi mindent csinálunk mindenféle tudatosság nélkül az irodában, amivel mások idegein táncolunk. A totaljobs.com-nak olyan munkavállalók panaszkodtak, akiknek vannak olyan kollégáik, akik furcsa, néhol idegesítő szokásaikkal mennek mások agyára.

Éneklős kollegina

Egy Richard nevű férfi egy munkatársa például egészen váratlanul elkezd énekelni. "Teljesen megőrülök tőle" - nyilatkozta. A kollegina állítólag általában az I Will Always Love You-t szokta énekelgetni, vagy a Crazy Little Thing Called Love-ot. Richard nagy terű irodában dolgozik, és azt mondta, imádja a munkáját, minden tökéletes, de minden nap legalább négyszer-ötször nekiáll a kolléganője énekelni, ami őt teljesen kizökkenti a munkájából.

Lábszag

Nagyon kellemetlen, és kínos is érte szólni. Frances egy biztosító társaságnál dolgozik, és elmondta, hogy az egyik kollégája az irodában, amikor az asztalnál ül, rendre le szokta venni a cipőjét. Amivel még nem is lenne különösebb gond, ha nem árasztaná el az irodát az orrfacsaró lábszag. "Három napig tűrtem, de utána nem hagyhattam szó nélkül. Hiába igyekeztem a lehető legudvarisabbnak lenni, megsértődött. Azóta persze megbékélt és megértette, hogy mivel másokkal van egy légtérben, muszáj rájuk tekintettel lennie, és ha van egy ilyen jellegű kifogás, azt valamilyen módon orvosolni kell.

Forrás: sxc.hu

Tedd le a telefont!

Jayne azt mesélte a lap munkatársának, hogy a telefonálással kergette őt az őrületbe a kollégája. Szinte állandóan kiabált telefonálás közben, ami borzalmasan zavart mindenkit. Mindegy, hogy munkaügyről volt szó, vagy éppen a hétvégi bulit ecsetelte valakinek, a többiek mindenről tudtak - ami még nem is lett volna baj, de ilyenkor nekik lehetetlen volt telefonon beszélniük az ügyfelekkel, hacsak el nem hagyták a szobát.

Végül a főnök hívatta be magához, hogy fogja vissza magát. Ám ez a harmadik figyelmeztetésre sem sikerült, így elküldték őt. "Mit ne mondjak, senki sem sírta vissza" - tette hozzá Jayne.

Elege van a mostani munkahelyéből és váltana? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  iroda  •  munkatárs  •  szokás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen