Hová tűntek az orvoslátogatók?

szerző: Jobline
2013 szeptember 12.

Két évvel ezelőtt még 2700 orvoslátogató dolgozott Magyarországon, mára alig több mint 1700 maradt - írja a Világgazdaság Online.

Leginkább gyógyszerészek, orvosok és más diplomás szakemberek dolgoznak gyógyszerismertetőként. A 2700 ilyen álláshelynek több mint harmada eltűnt az elmúlt két évben - írja a vg.hu.

Ennek oka a gyógyszerpiac megszorításai lehetnek, illetve az, hogy az orvoslátogatók után fizetendő díj a duplájára 10 millió forintra növekedett. Egy orvoslátogató foglalkoztatása egyébként sem olcsó összességében pedig az évi 25 millió forintot is elérheti.

Mit is csinál az orvoslátogató?

Az orvoslátogató tulajdonképpen egyfajta termékmenedzser, aki speciális termékekkel foglalkozik, és ennek a felhasználásához is speciális tudás kell, így mindenképp érdemes hozzá valamilyen egészségügyi iskolát elvégezni.

Az orvoslátogató tulajdonképpen az adott termékkel "házal", orvosknak kell felajánlania azt megvételre. Az, ha valakinek megvan a megfelelő kapcsolatrendszere, és nem ismeretlenként tör be ezekbe a körökbe, az nagyon sokat lendíthet az eladáson, de aki kellően kitartó, megnyerő a külseje, és jól tud beszélni, annak is van esélye érvényesülni a szakmában.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az orvoslátogató türelmes legyen, képes legyen akár napi több órát is autóvezetéssel tölteni, tudjon bánni és kommunikálni az emberekkel. A szakértelem sem elhanyagolható, hiszen aki maga sem érti vagy tudja, hogyan működik, miért is jó az a termék, amit el kell adnia, az soha nem lesz hiteles, és sok kudarc fogja érni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen