Sikeres összefogás: emelik a Victoria's Secret dolgozóinak a bérét

szerző: Jobline
2013 szeptember 13.

A Victoria's Secret New York-i dolgozói petíciót nyújtottak be, hogy magasabb fizetést kaphassanak. Az összefogásuk sikerrel járt - írta a Business Insider.

A Victoria's Secret egyik New York-i boltjának dolgozója, Debbra Alexis nyilatkozott a sajtónak az esetről. A Business Insider írása szerint átlagosan 9.93 dollárért dolgoztak óránként, ám hetente 10-30 órát tudnak csak dolgozni, amiből lehetetlen kijönniük. Mivel többen is ebben a cipőben jártak, a nyár folyamán petíciót nyújtottak be a vállalathoz, amiben nagyobb órabért követelnek. Miután semmilyen reakciót nem kaptak a vezetőségtől, a petíciót feltették egy népszerű amerikai weblapra is.

Kiderült, hogy 700 munkavállaló dolgozik részmunkaidőben, tulajdonképpen csak vezetők vannak teljes munkaidőben bejelentve. Mióta pedig megszüntették a kötelező minimál óraszámot, azóta bizonytalanná vált a dolgozók megélhetése.

 

A Victoria's Secret az egyik legmenőbb márka a fehérneműk között
A Victoria's Secret az egyik legmenőbb márka a fehérneműk között
Forrás: AFP / Timothy A. Clary

Miután a petíciót több mint 800-an aláírták, a cégvezetés nem mehetett el mellette és lépnie kellett. Tapasztalattól függően 1-2 dollárral emelte meg a Victoria's Secret adott boltjában dolgozóinak az órabérét.

A vállalat részéről nem kívánták kommentálni az ügyet.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

bér  •  fizetés  •  béremelés  •  Victoria's Secret
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen