Borzasztóan sok magyar dolgozik Ausztriában

szerző: Jobline
2013 szeptember 18.

Történelmi rekordot ért el az Ausztriában dolgozó hivatalos magyar munkavállalók száma augusztusban. A legtöbben a feldolgozóiparban, a vendéglátásban és a kereskedelemben dolgoznak - írja a privatbankar.hu .

Az augusztusi adatok szerint 62 589 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan Ausztriában, 254 fővel több mint egy hónappal korábban. A hónap során majdnem 41 ezer fővel kevesebb munkavállaló volt Ausztriában, mint egy hónappal korábban, amire az lehet esetleg a magyarázat, hogy sokan a szabadságolási időszakot tartják jó alkalomnak munkahelyváltásra, illetve elbocsátásokra - írja a Privátbankár. Erre utal az is, hogy utoljára decemberben és januárban csökkent az összlétszám, két hónap alatt vagy hatvanezer fővel.

Ami a külföldieket illeti, közülük 3900 fővel kevesebben dolgoztak, mint korábban. Majdnem minden náció dolgozóinak létszáma csökkent, de a magyarokon kívül kizárólag a csehek és a szerbek értek el szerény, egyenként mindössze 40-50 főnyi növekedést. Így megint nőtt a magyarok súlya másokhoz képest, még olyan szorgalmasan kivándorló nemzetekhez képest is, mint a lengyelek, románok, törökök vagy bolgárok.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen