Hogyan használhatja okosan állásszerzésre a Twittert?

szerző: Jobline
2013 szeptember 23.

Ha álláskeresőként nem látja a Twitter hasznát, lehet valamit rosszul csinál - írja a US News.

A Twittert lehet hasznosan és kevésbé jól használni. Van, aki olyan információkat oszt meg, hogy éppen mit evett ebédre, de van, aki pusztán azért regisztrált, hogy folyamatosan nyomon követhesse, mit oszt meg magáról Justin Bieber vagy Lady Gaga.

A Twitter azonban, ha valaki okosan kezeli, az egyik legjobb platform arra, hogy a legfrisebb információkhoz hozzájuthassunk, szinte azoknak a publikálásának a percében - írja a US News.

Kövesse a megfelelő embereket!

Nagyon sok, különböző munkakörökben dolgozó szakember használja a Twittert. Van, aki abszolút privát célokra, de bőven akad olyan is, aki a piaccal kapcsolatos friss információkat osztja meg. Keresse meg ezeket az embereket, és kövesse őket!

Hashtag

Alkalmazza, és időnként keressen rá az olyan hashtag-ekre, amik az ön szempontjából fontosak. Ilyen lehet például a #munka, #állás, #toborzás.

Kapcsolódjon be a beszélgetésekbe

Akár kapcsolatépítésre is jó lehet, ha reagál egy-egy szakmai kérdésre, vagy inkább állításra. Nagyon érdekes beszélgetésekbe is torkollhat egy-egy ilyen proaktív megmozdulás, és még a nevére is könnyebben felfigyelhetnek.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen