A személyiség fontosabb a készségnél - mondja a milliárdos

szerző: Jobline
2013 szeptember 24.

Érdemes a jelöltek személyiségét vizsgálni, azok ugyanis adottságok, ellenben a munkával járó feladatokat szinte bárkinek meg lehet tanítani - állítja Richard Branson angol üzletember.

A milliárdos üzletember, Richard Branson szerint a kiválasztás során az a legfontosabb, milyen a személyisége az illetőnek. Ez szerinte sokkal többet nyom a latba, annál, hogy milyen készségei vannak - számolt be a Business Insider Branson egyik LinkedIn-es posztja alapján.

Sir Richard Charles Nicholas Branson angol üzletember, mágnás, leginkább a Virgin Group révén ismert, amely több mint 400 céget foglal magában. Érdekesség, hogy sosem érettségizett le, 16 évesen hagyta ott az iskolát, és egy művészeti és kulturális magazint alapított.

Véleménye szerint abszolút befutó lehet az, aki vidám, barátságos, gondoskodó és szeret segíteni másokon - minden más, a munkával járó feladatot meg lehet tanítani a pályázónak. Hozzátette, hogy a legtöbb foglalkozásba rendkívül gyorsan bele lehet rázódni annak, akit bedobnak a mély vízbe. Körülbelül 3 hónap alatt bárki tisztába jöhet a "játékszabályokkal". Először a személyiséget kell vizsgálni, utána jöjjön minden más. Bár sokszor szükség van a szakemberekre, ugyanakkor a sokoldalúságot nem szabad alábecsülni.

A Business Insider írása szerint ez a hozzáállás egyáltalán nem gyakori, sőt, egészen meglepő, különösen a tech ipar szempontjából, ahol szinte egymásra licitálnak a cégek, hogy megnyerjék magukat a legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakembereket.

Branson ugyanakkor arra is figyelmezteti a vezetőket, hogy óvakodjanak attól, hogy elsőre megítéljék a jelölteket. Az interjú stresszhelyzete ugyanis az introvertáltakból egy még csendesebb személyiséget hozhat ki, az extrovertáltak pedig a szokásosnál is impulzívabbak lehetnek.

A cikkben arról is szó van, hogy nem szabad úgy összeválogatni a csapatot, hogy mindenki hasonló személyiség legyen, az azonosság ugyanis nem fogja garantálni a kiegyensúlyozottságot - sőt, ez utóbbit a színes, különböző típusú emberekkel lehet elérni. "Nem szabad félni attól, aki egy kicsit máshogy gondolkozik. Sokszor épp a legjobb emberekről gondolják azt, hogy esélyt sem szabad adni nekik, ugyanakkor rendre bebizonyosodik, hogy ők lesznek a csapat nélkülözhetetlen tagjai" - fogalmazott.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

hr  •  személyiség  •  felvétel  •  állás  •  készség  •  Richard Branson
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen