Itt emelkedtek mostanában az átlagbérek

szerző: Jobline
2013 október 03.

A PayScale bérindexe alapján a médiában és a tudományos területeken nőttek a leginkább a fizetések az elmúlt egy évben - írja a Business Insider.

A médiában dolgozók, PR-osok fizetése a PayScale felmérése szerint az elmúlt egy évben átlagosan 3,9 százalékkal emelkedett, míg meglepő módon az IT szektorban dolgozók "csak" 2,3 százalékkal több bért vihetnek haza - számolt be a kutatás eredményeiről a Business Insider. A felmérés a magánszektorban dolgozó, teljes munkaidős dolgozókra vonatkozóan készült el (teljes munkaidős állásajánlataink között keressen ide kattintva).

Jól jártak még a tudományos területeken dolgozók, náluk 3,1 százalékkal nőttek a fizetések, a szállítás területén pedig 3 százalék ez a szám. Akik jogi szakmákban dolgoznak, ők 2,8 százalékkal keresnek többet a tavalyi évhez képest, míg a szociális munkások átlagbére 2,5 százalékkal emelkedett.

Forrás: hvg.hu

A legkevésbé az adminisztráció, irodai területeken dolgozók bére nőtt 0,2 százalékkal (asszisztensi, adminisztrációs álláshirdetéseinket ide kattintva nézheti meg), őket előzik meg egy kicsivel a kiskereskedelmi dolgozók fizetése, 0,6 százalékkal.

A teljes listát nézze meg a PayScale oldalán.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

bér  •  fizetés  •  kutatás  •  szakma  •  emelkedés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen