Kevesebb stressz, több kreativitás: az állatbarát munkahelyek előnye

szerző: Jobline
2013 október 03.

A legismertebb és legmenőbb amerikai munkahelyek, mint például a Google vagy az Amazon már régóta állatbarátok, és több kutatás is igazolja, hogy jól döntöttek - írja a jobs.aol.com.

Az Amazon központjában például egy átlagos napon két-három tucat kiskutya is bent van, de a Mars Corporation-nál ennél is komolyabban veszik azt, hogy a dolgozók bevihetik magukkal az ebeket: itt külön kisállat gondozási részleget is találni, és a 475 alkalmazott fele heti pár alkalommal is beviszi a kedvencét a munkahelyére - írja a jobs.aol.com.

A lap egy 2012-ben megjelent tanulmányra hivatkozva azt írja, a kutyák irodai jelenléte csökkenti a stresszt és növeli a dolgozók elégedettségét. Egy másik kutatásban szintén erre jutottak: átlagosan 11 százalékkal csökkent a stressz azoknál a dolgozóknál, akik kutyákkal voltak egy légtérben.

Amerikai dolgozókat is megkérdeztek, hogyan viszonyulnak az állatokhoz a munkahelyükön. A felméréből kiderült, hogy 55 millióan úgy nyilatkoztak, jóval kreatívabb környezetet teremtenek az állatok, ötvenmillióan pedig azt mondták, az állatok sokat segítenek abban, hogy a kollégáikkal jobban kijöjjenek.

Persze vannak, akik tartanak a jelenségtől, de ahhoz, hogy ne legyenek konfliktusok, szükség van a gazdik józan ítélőképességére. Ha az állat agresszív, nem szobatiszta, vagy valaki az irodában allergiás a szőrére, akkor természetesen illik a házi kedvencet otthon hagyni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen