Leállt Amerika, meglepő problémával szembesültek a dolgozók

szerző: Jobline
2013 október 03.

Azon felül, hogy fizetés nélküli szabadságra küldték Amerikában a szövetségi kormány nagyjából 800 ezer dolgozóját, az egyébként a mindennapjaikhoz tartozó eszközeiket sem használhatnák.

Mivel nem fogadták el Amerikában a költségvetést,a szövetségi kormány körülbelül 800 ezer dolgozóját helyezték fizetés nélküli szabadságra (Amerika leállásának hátteréről olvasson itt bővebben). A kényszerszabadságra küldött dolgozók most fizetést sem kapnak - írja a jobs.aol.com.

A lap írása szerint ráadásul ilyen esetekben tilos használniuk a kormány által biztosított telefonjaikat, belső rendszereiket, illetve a hivatalos e-mailjeiket, különben automatikus kirúgás jár értük. Ez még egyébként egy nagyon régi, idejét múlt, de még hatályban lévő törvényből következik, ami szerint válság, az emberi élet vagy a tulajdon védelmén kívül semmire sem lehet használni a kormányzat által nyújtott szolgáltatásokat nem lehet használni munkaidőn kívül.

Forrás: AFP / Brendan Smialowski

A lap szerint ez a kérdés akkor lesz igazán érdekes, amikor újból munkába állhatnak a dolgozók, hogy milyen módon értesítenek majd csaknem egymillió munkavállalót úgy, hogy a szabályokat is betartsák mellé.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  okostelefon  •  gazdaság  •  Amerika  •  e-mail
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen