Ebben a 10 országban élnek a világ legjobb munkavállalói

szerző: Jobline
2013 október 08.

Egy ország gazdasági sikeréhez elengedhetetlen a humán tőke, a vállalatok sem lennének sikeresek a megfelelő és tehetséges dolgozói nélkül - írja a Business Insider.

Egy új felmérésben az országok dolgozói potenciálját vetették össze, és megfogalmazták azt is, hogy a helyi munkaerő minden másnál fontosabb meghatározója a hosszú távú gazdasági sikernek - írja a Business Insider.

Érdekesség, hogy bár például az Egyesült Államoké a világ egyik legnagyobb gazdasága, ők a most összeállított rangsorban csak a 16. helyen vannak. Bár az országban kiemelkedő a tehetségek vonzásának és megtartásának a stratégiája, egészség/wellness kategóriában csak a 43. helyet tudták megcsípni, olyan magas a depressziós, stresszes dolgozók száma.

A listán a legjobbak azok közül az országok közül kerültek ki, ahol kiváló az egészségügyi ellátás, az oktatás, a képzés, és ezekben a legkiemelkedőbben a skandináv országok teljesítettek. A rangsor összeállításánál vizsgálták az oktatást, az egészségügyet, a munkaerőt, és a környezetet is.

A munkaerő rangsorban igyekezték mérni az országok lakosságának a tapasztalatát, tehetségét, képzését, tudását. Fontos volt ezen felül a támogató környezet is, a jogi keret, az infrastruktúra, illetve más egyéb rendszerek, amik abban segítenek, hogy a vállalatok és a dolgozók a legjobban használhassák ki a tehetségüket, adottságaikat, és hogy ezeket minél inkább fejleszthessék.

A lista alapján íme a TOP 10 ország:

10. Kanada

9. Dánia

8. Egyesült Királyság

7. Norvégia

6. Németország

5. Svédország

4. Hollandia

3. Szingapúr

2. Finnország

1. Svájc

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen