Nem baj, ha dolgozik ebédidőben

szerző: Jobline
2013 október 10.

Több munkahelyen is a munkavállalók az ebédidőt várják a legjobban, ekkor ugyanis tudnak kicsit beszélgetni a többiekkel és hosszabb pihenőt is tarthatnak - írja az sg.hu.

A most megjelent a University of Toronto's Rotman School of Management friss kutatásának eredménye, mely igen meglepő eredményt produkált. A summázott közleményben az áll, hogy egy munkavállalónak egyáltalán nem baj, ha kihagyja az ebédidőt és helyette inkább dolgozik tovább. A kutatók azonban azt is hozzáteszik, hogy ez csak akkor működik, ha a munkavállaló önként dönt így - írja az sg.hu.

"Tapasztalatunk szerint a kritikus elem a választás szabadságánál jelentkezik" - árulta el John Trougakos, a tanulmány társ-szerző professzora. "Ez az autonóm aspektus felvetheti az emberben azt a kérdést, hogy valóban jól töltjük el a szüneteinket?" A kutatás során 10 napig figyeltek meg alkalmazottakat, pontosan mit is tesznek a szünetekben majd a műszakok végeztével a megfigyeltek társait kérdezték arról, mennyire tűnt fáradtnak a nap végére az alany. Az eredmény az lett, hogy a "kényszerszünetet" tartott munkások sokkal fáradtabbnak tűntek, mint azok, akik választhattak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  ebéd
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen