Cégek, ahol nagyon jól lehet keresni fejlesztőként

szerző: Jobline
2013 október 24. Szóljon hozzá

A Business Insider a Glassdoor karrierportál adatai alapján összegyűjtötte, melyek azok a vállalatok, ahol a legjobban fizetnek a szoftverfejlesztőiknek.

A Glassdoor karrierportál a dolgozók értékelései alapján egy listát állított fel arról, hol a legjobbak a fizetések azoknak, akik szoftverfejlesztőként dolgoznak. Érdekesség, hogy az összeállítást nem az olyan, világszerte ismert cégek vezetik, mint a Google vagy az Apple - írja a Business Insider.

A 25-ös listán a 22. helyre került az Ericcson, ahol átlagosan évi 102 610 dollárt lehet keresni. Az egyik dolgozó úgy nyilatkozott a vállalatról, hogy az Ericsson menedzsmentje a lehető legtöbb támogatást megadja a dolgozóiknak, és számos lehetőség van arra, hogy a karrierjüket építhessék. Ráadásként kiemelte, hogy ingyenesen kapnak üdítőt, rágcsálnivalókat munka közben.

Az Intel egy kicsivel jobb helyen, a 19. helyen végzett, 108 210 dolláros éves átlagfizetéssel. Az egyik alkalmazott viszont egy "lassan mozgó elefánthoz" hasonlította a vállalatot, negatívként mondta, hogy a nagy vállalat hátránya, hogy nehéz a hangjukat hallatni.

Ők csak egy kicsit előzték meg a 18. helyre szorult Microsoftot, itt 108 611 dollárt lehet évente keresni. Bár jók a fizetések, a dolgozók kapnak bónuszkat, juttatásokat is, az egyik fejlesztő elárulta, hogy nagyon nehéz a cégnél fenntartani a munka-magánélet egyensúlyát.

A Hewlett-Packard a 15. helyig jutott, évi átlagos 110 506 dolláros bérezéssel. A vállalatról sokat elmond, hogy van, aki már 15 éve ott dolgozik, ugyanakkor érzik az alkalmazottak, hogy az alapfizetések kissé elmaradnak az átlagtól.

Sokakat meglepett, hogy a Facebook "csak" a 9. helyet csípte meg, itt nagyjából 121 507 dollárt lehet hazavinni egy évben. Az egyik leginspirálóbb szempontként azt emelte ki névtelenül egy értékelő, hogy a cég a legokosabb fejlesztőket tudja a magáénak.

A nagy hírnévvel bíró Apple-nek a 6. hely jutott az összeállításban, évi 124 630 dolláros átlagbérezéssel. Az egyik fejlesztő azt mondta, hogy mindenképp pozitív, hogy a munkahelyi stressz szintje rendkívül alacsony, és bárki, aki megtudja, hol dolgozik, ámulatában először csak annyit bír mondani, hogy "wow". Az elkötelezettség azon is látszódik, hogy a negatív értékelésnél ez olvasható: nincsenek hátrányai annak, ha valaki az Apple-nél dolgozik.

Meglepő, hogy még a Google sem jutott be a TOP 3-ba, a keresőóriás a negyedik helyre volt jó, évi 127 143 dolláros fizetéssel. Az egyk értékelő a lenyűgöző vállalati kultúrát emelte ki pozitívumként, ugyanakkor az is olvasható, hogy az illető a cégvezetés miatt elveszítette a bizalmát a vállalatban, ami az elmúlt években egyre inkább lefelé süllyed.

Töltse le telefonjára a Jobline mobil alkalmazását!

A "bronzérzmes" Yahoo átlagosan 130 312 dollárt fizet évente a fejlesztőinek, és az egyik dolgozó úgy fogalmazott, hozzáállás és kultúra terén a többi vállalatnak is van mit tanulniuk tőlük.

Őket előzi meg a LinkedIn, ahol évente 136 427 dollárt is lehet keresni évente. Egy forrás azt árulta el, hogy a napi munka izgalmas és szórakoztató, és mindig tanulnak valami újat. Hátrányként azt mondta, hogy nincs ingyen reggeli és vacsora, "csak" ebéd.

Az első helyen egy nálunk kevésbé ismert cég, a Juniper Networks végzett, ami hálózati berendezéseket gyárt. Itt 159 990 dollárt keresnek egy évben a fejlesztők. Ami viszont rossz, hogy vezetői szinten túlságosan is bürokratikusan működnek.

Jobban fizető munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

bér  •  fizetés  •  szoftvermérnök  •  fejlesztő
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)