Budapest a dán fejvadász cég régiós központja

szerző: Jobline
2013 november 04.

A cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar irodák irányításával bízta meg Fehérvári Katalint a számos európai országban jelenlevő dán SAM Headhunting. Megtartva budapesti székhelyét, Fehérvári Katalin lett a dán cégcsoport közép-kelet európai regionális igazgatója, innen irányítja a SAM leányvállatokat.

Komoly szakmai elismerés a magyar szakértelemnek, hogy 5-8 évvel a prágai, a pozsonyi és a varsói irodanyitás után a régióban utolsóként, alig 3 éve nyitott budapesti irodát bízta meg a skandináv piacvezető a régió szakmai vezetésével és mentorálásával. Az elmúlt három évben elért üzleti eredmények tették régióvezetővé a budapesti irodát.

A multik zöme az elmúlt években a visegrádi országok valamelyikében építette fel a régiós központját. A régiós HR vezetők számára nagy könnyebbség, hogy az országokon belül a szakemberpótlási igényt egy szerződéssel, egy dedikált fejvadász szakmai irányításával tudják megoldani, kiiktatva a nyelvi és földrajzi tényezőket a napi munkából, gyorsabban, kiszámíthatóan, azonos színvonalon. Ebben segít az utóbbi években az is, hogy a specialisták és vezetők mobilitási készsége egyre nagyobb a régión belül, a hasonló történelmi és gazdasági háttérrel működő visegrádi országok piaci környezetében.

Amint azt Fehérvári Katalin elmondta, a régiós szakmai irányítással biztosítják az egykapus ügyfélkiszolgálást és az executive search szolgáltatás minőségbiztosítását. „A fejvadász akkor tud segíteni, amikor a vállalat által importálni kívánt tudás, a megfelelő szakember nem érhető el a toborzási hirdetésekkel. Ennek okai sokfélék lehetnek: az adott szakember nem tervezi a váltást, nem olvas például álláshirdetéseket. Iparági ismeretek és alapos kutatás révén kerülnek felszínre ilyenkor a rejtett kincsek, a nem látott, nem ismert vagy a konkurencia, a piaci hírnév miatt nem megszólítható szakemberek. Mindezt pedig az adott ország szakember-piacán túl, további három országban végezni mint kiterjesztett keresés, értékes segítséget jelent az ügyféloldalon” – tette hozzá a dán cégcsoport újonnan kinevezett regionális igazgatója.

Fehérvári Katalin jelentős tapasztalattal rendelkezik mind a vezetői tanácsadás, mind a HR menedzsment területén: az elmúlt 8 évben szervezetfejlesztéssel, fejvadászattal és karrier-tanácsadással foglalkozott. Korábban 11 évet töltött a bankszektorban, amelyből az utolsó 5 évet a Dresdner Bank AG. magyarországi leányvállalatának HR és Általános Szolgáltatási Igazgatójaként.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen