Ezekre a külföldi munkákra jelentkeznének a magyarok

szerző: Jobline
2013 november 04. Szóljon hozzá

A magyarok többsége cnc, hegesztői és sofőr külföldi munkákra pályázna. Óriási az érdeklődés az építkezés munkakörben meghirdetett ajánlatok iránt, ezt követi a hotel/turizmus, takarítás, vendélgátóipar és gyerekgondozás munkakörök.

A toborzó ügynökségek figyelmét az orvosi, cnc és szintén hegesztői önéletrajzok ragadták meg leginkább. Nagy-Britannia képezi a legkeresettebb országot a magyar munkavállalók részéről, ugyanakkor jelenleg a legtöbb álláskínálatot is biztosítja.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

2013. októberben készült Tjobs.hu online toborzási platform felmérése szerint a munkavállalók által az interneten leginkább keresett kulcsszavak (mesterségek): CNC (2,81 százalék), hegesztő (2,25 százalék), sofőr (1,78 százalék), szakács (1,73 százalék) és villanyszerelő (1,64 százalék). Ezt követi a karosszérialakatos (1,26 százalék), lakatos 1,22 százalék) és asztalos (1,03) kifejezések.

A legnagyobb keresési index is viszonylag alacsony, ami azt jelenti, hogy az összkeresésben nagy mennyiségű kulcsszóhasználat történt, emiatt a százalékok is nagy mértékben megoszlanak. Ugyanez érvényes a munkakörök és ország szerinti keresésekre is, úgy a munkavállaló, mint a toborzó ügynökségek részéről.

Az építkezés-felújítás (9,2 százalék), hotel-turizmus (8,5 százalék) és a takarítás-karbantartás-háztartás (7,56 százalék) képezik a legkeresettebb munkaköröket a munkavállalók részéről. Ugyanakkor óriási érdeklődést mértek a vendéglátóipar-idegenforgalom és babysitter-gyerekgondozás munkakörök iránt is. A statisztika szerint a telefonos ügyfélszolgálat-ügyfélkapcsolat, tanácsadó-felülvizsgáló-menedzsment és törvényszék-jog munkakörök szerepelnek a legkisebb keresési forgalommal a lista alján, mindössze 0,14 százalékos ez a keresési index.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ország szerinti keresés eredménye: Nagy-Britannia (24,15 százalék), Ausztria (16,25 százalék) és Németország (14,98 százalék) foglalja el a top 3 besorolást. Az utolsók között Szíria (0,02 százalék), Türkmenisztán (0,01 százalék), Moldovai Köztársaság (0,01 százalék) és Líbia (0,01 százalék) szerepelt.

A toborzó ügynökségek orvosok (6.87 százalék), cnc szakemberek (6.11 százalék) és hegesztők (5.34 százalék) után érdeklődnek. 55.5 százalékban egyetemi oklevéllel rendelkező munkavállalókat keresnek, 29.63 százalék szakközépiskolát végzetteket, 11.11 százalékban főiskolai tanulmányal rendelkezőket és gimnáziumot végeztek kerültek a legutolsó pozíciókra 3.70 százalékal.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)