Közel tizenötszörös túljelentkezés az MKB Ösztöndíjprogramjára

szerző: Jobline
2013 november 05. Szóljon hozzá

Az idei végzettek és a feltételeknek már nem megfelelők távozásával nyolc hely üresedett meg, ezekre csaknem száz pályázat érkezett az MKB Ösztöndíjprogram idei kiírásában. Az ebben az esztendőben diplomát szerzettekkel együtt tizenkilencre emelkedett azok száma, akik MKB ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához.

Egy mérnökinformatikus és egy régész lépett be az idén az MKB ösztöndíjasok klubjába, velük együtt már tizenkilencen fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat a bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő ösztöndíjprogramban. A tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését az MKB 1997 óta működteti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) közösen.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az ösztöndíjra minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Az adott évben végzettek, valamint a programból az elvártnál alacsonyabb tanulmányi átlag miatt kimaradók helyét pályázat útján töltik be. Az ebben az évben megüresedett nyolc pozícióra közel 100 érvényes pályázat érkezett az NGYSZ-be. Az elnökség a hátrányos helyzet és a kiváló tanulmányi eredmény mellett a családi hátteret, a különórákat, továbbá a különböző versenyeken elért eredményeket is figyelembe vette az új ösztöndíjasok kiválasztásánál.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A több mint másfél évtizede futó kezdeményezés mellett, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját, a bank és az NGYSZ együttműködésének része a karácsonyi gyermekgála is. Immár tizenhét éves hagyomány, hogy karácsony előtt az MKB Bank 1200, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg a fővárosi Operaházba, a Diótörő mesebalettre. Az előadással, valamint az azt követő közös ünnepléssel a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta mintegy 20 ezer gyermek számára.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

pályakezdő  •  ösztöndíj  •  túljelentkezés  •  MKB
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)