Így válaszolhat jól a legtipikusabb kérdésekre az állásinterjún

szerző: Jobline
2013 november 11. Szóljon hozzá

Vannak bizonyos, már-már unalmas, de visszatérő kérdések az állásinterjún, amikre néha elég nehéz valami egyedit, vagy frappánsat felelni.

Mik az erősségei? Mik a gyengeségei? Már maga a kérdés is közhelyes, ugyanakkor, ha felteszik önnek az állásinterjún ezeket, akkor muszáj rájuk válaszolni. A Glassdoor összeszedett néhány jó választ a legtipikusabb kérdésekre az állásinterjún.

Meséljen magáról

Nehéz jól felkészülni rá, túlságosan is tág a témakör. Próbáljon a karrierjére koncentrálni, amíg mesél: emelje ki a leglátványosabb feladatokat, teljesítményeket, hogy a kitűzött célokat hogyan érte el. Fogalmazzon röviden, tömören, ne untassa a másik felet.

Forrás: AFP / Pierre Verdy

Miért akar itt dolgozni?

Az interjúztató ezzel a kérdéssel fel tudja mérni, mennyire ismeri a vállalatot. Csupán a név az, ami vonzó, de mást nem tud a cégről? Ha alig tud valamit mondani, könnyen lejárathatja magát és jelentősen csökkenti az esélyeit, hogy öné legyen a megpályázott pozíció.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Hogyan látja magát 5-10 év múlva?

A válaszban arra mutasson rá, hogy képes elkötelezni magát a vállalatt mellett. Emellett pedig akár azt is kiemelheti, hogy mennyire szeretne új dolgokat tanulni, elsajátítani, ezért olyan képességekkel is felruházhatja jövőbeli énjét, amiket majd a munkája mellett szerez meg.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Hogyan kezeli a konfliktusokat?

Példán keresztül szemléltesse! Mondja el az elejétől a végéig, hogy amikor hasonló helyzetbe került a munkahelyén, azt hogyan oldotta meg.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)